Una dona es venta

Previsió del temps a Catalunya: la calor truca a la porta aquest dimecres 8 de maig

Podria caure alguna precipitació aïllada, tant al matí com a la tarda

Acaba la bonança? La previsió del temps a Catalunya per a aquest dimecres 8 de maig diu que la calor truca a la porta. Tot i que no serà incòmode, les temperatures començaran a pujar i mantindran aquesta tendència els propers dies.

Segons es pot consultar a la web del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), el cel estarà clar en general. Fins a mig matí hi haurà alguns intervals d'estrats baixos a l'interior del quadrant nord-est.

A part, a partir del final del matí creixeran algunes nuvolades al quadrant nord-est i al Prepirineu central que deixaran el cel ennuvolat durant la tarda.

Independentment, el cel estarà entre mig i molt ennuvolat per núvols baixos al nord del Pirineu, sobretot durant la primera meitat del dia.

La temperatura màxima serà entre lleugerament i moderadament més gran, sobretot a la meitat est del país. La majoria de valors se situaran entre els 24 i 28 graus, excepte al Pirineu on serà més baixa, sobretot al vessant nord del sector.

Vent, pluja i visibilitat

S'imposarà el vent de component nord i oest, amb mestral a les Terres de l'Ebre i tramuntana a l'Empordà. Serà entre fluix i moderat, amb cops forts i algun de molt fort als dos extrems del país, sobretot de matinada.

A partir del migdia s'anirà imposant progressivament el vent de component sud fluix amb cops moderats. Tot i això, es mantindrà el component oest al Pla de Lleida, el component nord al Pirineu i la tramuntana moderada a l'Empordà. Al final del dia quedarà fluix i de direcció variable en general, excepte a l'Empordà on es mantindrà la tramuntana.

Durant les primeres hores del dia és possible precipitació feble i escassa al vessant nord del Pirineu. A la tarda no es descarta cap ruixat a punts del Pirineu i de l'interior del país. Seria feble i acumularia quantitats escasses o poc abundants.

La visibilitat serà entre bona i excel·lent en general.

Avanç del dijous 9

De cara al quart dia feiner de la setmana, s'espera un dia de cel clar. Durant les hores centrals del dia apareixeran núvols del Pirineu i Prepirineu.

Tret de canvi brusc, no s'espera que plogui a cap punt de Catalunya el 9 de maig.