Tres homes caminant pel carrer

Previsió del temps a Catalunya: cel assolellat i bon temps aquest dijous 9 de maig

Els mapes del Meteocat no preveuen que plogui en cap moment de la jornada

La primavera arriba amb la cara assolellada aquest dijous 9 de maig. Per a la jornada d'avui s'esperen cels clars i que la temperatura pugi. A més, els mapes no mostren que plourà en cap moment de la jornada.

Si mirem la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), el cel estarà clar, encara que hi podria haver alguns núvols alts i prims. A banda, durant les hores centrals del dia apareixeran núvols a l'extrem nord del Pirineu i en punts del Prepirineu, sobretot al sector oriental, on també creixeran algunes nuvolades.

Al final del dia es podran formar alguns intervals de núvols baixos en trams del litoral, sobretot de la meitat sud.

La temperatura màxima serà similar o lleugerament més alta, encara que al Pirineu la pujada podrà ser moderada. En canvi, a la meitat sud del litoral i del prelitoral podrà ser lleugerament menor.

Vent i visibilitat

Tant a l'inici com cap al final del dia, el vent bufarà fluix i de direcció variable, en règim de terral al litoral.

Durant les hores centrals del dia s'imposarà el vent de components sud i est, fluix amb alguna vegada moderat a l'extrem sud. Tot i això, als cims del Pirineu hi haurà estones de vent de component nord.

La visibilitat serà entre bona i excel·lent. Tot i això, durant la tarda podria quedar reduïda a punts del litoral sud per la presència d'estrats baixos.

Avanç del divendres 10 de maig

La situació d'aquest dijous tindrà continuïtat a l'últim dia laborable de la setmana (que també serà l'últim de la campanya electoral a Catalunya).

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més gran en general, amb l'ascens més marcat a la meitat nord del país. Per la seva banda, la màxima serà similar o lleugerament més alta, excepte al terç sud del país, on serà lleugerament més baixa.

A l'inici i novament al final del dia el vent bufarà fluix i de direcció variable. De la mateixa manera, el divendres 10 tampoc no està previst que caigui cap precipitació, de cap intensitat, en cap punt del territori.