Un home Nadó aigua

Previsió del temps a Catalunya: descens de temperatures i vent al 16 d'abril

La temperatura continuarà baixant i podria caure alguna pluja a la tarda a comarques de Barcelona i Girona

El vent i els intervals ennuvolats seran protagonistes a Catalunya aquest dimarts 16 d'abril... tot i que bona part del territori podreu gaudir d'un dia i un cel assolellat. Tot i això, podrien caure precipitacions, ja a la tarda, a diverses comarques de les demarcacions de Girona i Barcelona.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), aquest dimarts 16 d'abril s'espera un cel entre mig i molt ennuvolat per núvols baixos al quadrant nord-est i de forma més aïllada a la resta del litoral i prelitoral central; a partir de la tarda la nuvolositat s'estendrà a altres punts de la meitat est.

A la resta del territori el cel estarà clar o poc ennuvolat per algun núvol alt, així com algun núvol d'evolució al Pirineu. Independentment, al vessant nord del Pirineu el cel estarà molt ennuvolat o cobert.

Igualment, s'esperen alguns xàfecs al sector central del litoral i prelitoral, que al llarg del matí és possible que s'estenguin a altres punts del quadrant nord-est.

A partir de la tarda els xàfecs es restringiran al quadrant nord-est i de cara al capvespre podran afectar de nou altres punts de la meitat est. A banda, al llarg de la tarda s'iniciarà precipitació al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu que baixarà dels 1.600 als 1.200 metres.

La temperatura serà més baixa a tot arreu, llevat de punts del litoral sud, on els valors màxims seran similars o lleugerament més alts. A cotes altes del Pirineu, els valors mínims de temperatura s'assoliran al final de la jornada.

Vent i visibilitat

El vent de component nord i oest serà entre fluix i moderat, amb cops forts o molt forts de mestral al terç sud i altres punts de ponent, i de tramuntana a l'Empordà. Independentment, a l'interior de la meitat est i al litoral central hi haurà estones de vent fluix i variable i, a més, al central del dia girarà a component sud fluix amb cops moderats. A més, al litoral sud també girarà transitòriament a component sud entre fluix i moderat a la tarda.

La visibilitat serà bona en general, si bé en punts del quadrant nord-est i del litoral i prelitoral serà regular o dolenta. Independentment, al vessant nord del Pirineu serà regular o dolenta al llarg de la tarda.

Avanç de dimecres 17

De cara a dimecres 17 s'espera que torni a ploure, fins i tot a la ciutat de Barcelona. El descens tèrmic continuarà sentint-se i s'espera que el cel estigui entre molt ennuvolat i cobert per núvols baixos al sector central del litoral i prelitoral fins al migdia, a partir de llavors quedaran concentrats progressivament en punts de la meitat est on, a més, n'hi haurà alguns nuvolades, juntament amb altres punts del Pirineu de forma més aïllada.

A la resta del territori el cel estarà clar o poc ennuvolat. A més, fins a l'inici del matí a punts del nord de la depressió Central hi haurà alguns estrats baixos, així com al vessant nord del Pirineu al llarg del dia.