Una dona es protegeix de la pluja

Previsió del temps a Catalunya: dimarts 7 de maig, darrer dia de pluges

Els valors tèrmics també es mantindran suaus abans de la pujada que començarà dimecres 8

Aquest dimarts 7 de maig serà l'últim dia (almenys dels propers), en què s'espera pluja de forma abundant a diversos punts de Catalunya. I és que la previsió diu que la treva, almenys tèrmica, s'acaba. Així, els valors de temperatura pujaran a partir de dimecres que ve 8.

Segons es pot veure a la pàgina web del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), a partir de mig matí és probable precipitació al sud de la Costa Brava i nord de la Costa Central, mentre que a partir del migdia s'esperen ruixats al interior del quadrant nord-est que al llarg de la tarda arribaran a la meitat nord del litoral. De manera més aïllada afectaran altres punts del Pirineu i del Prepirineu.

Seran d'intensitat entre feble i moderada, sobretot durant la tarda quan aniran acompanyats de tempesta i de calamarsa o pedra. S'hi acumularan quantitats escasses o poc abundants de precipitació. A banda, a partir de mig matí hi haurà precipitació feble i intermitent al vessant nord del Pirineu. La cota de neu rondarà els 1.800 metres.

La temperatura mínima baixarà lleugerament, o de manera local moderadament. La màxima serà semblant o lleugerament més baixa.

Vent i visibilitat

Al terç oest el vent bufarà entre fluix i moderat de component oest, amb mestral moderat amb cops forts al terç sud. A la resta, bufarà fluix i de direcció variable, si bé predominarà el component sud i aquest entre fluix i moderat durant les hores centrals de la jornada.

Al final del dia quedarà fluix i de direcció variable en general. Independentment, a l'extrem nord de la Costa Brava bufarà moderat amb cops forts de tramuntana, principalment les últimes hores del dia.

La visibilitat serà entre bona i excel·lent. A partir del migdia tendirà a quedar regular o dolenta a cotes altes del Pirineu, del Prepirineu, així com del quadrant nord-est, alhora que empitjorarà en moments de xàfec.

Avanç de dimecres 8

De cara al tercer dia laborable de la setmana, el cel estarà clar en general.

A partir del final del matí creixeran algunes nuvolades al quadrant nord-est i al Prepirineu central que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat durant la tarda. Independentment, quedarà entre mig i molt ennuvolat per núvols baixos al vessant nord del Pirineu a l'inici i final del dia.

Tot i això, no es descarta precipitació feble, escassa i aïllada, de matinada al vessant nord del Pirineu. La cota de neu rondarà els 1.800 metres.