El temps millora aquest 10 d'abril

Previsió del temps a Catalunya: dimecres assolellat amb fortes ratxes de vent

Les temperatures aniran pujant i la tendència a l'alça continuarà els propers dies

Les temperatures pugen (i ho continuaran fent) aquest dimecres 10 d'abril a Catalunya. Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), el cel romandrà clar o poc ennuvolat en general amb el pas d'alguna banda de núvols alts.

Tot i això, fins a primeres hores del matí hi haurà alguns estrats baixos en punts del nord del litoral central. A més, a la tarda hi haurà alguns núvols d'evolució diürna al quadrant nord-est. Independentment, el cel estarà molt ennuvolat o cobert al vessant nord del Pirineu.

Les temperatures mínimes seran lleugerament més baixes en general, moderadament al litoral i prelitoral sud.

D'altra banda, els valors màxims seran lleugerament o localment moderadament més alts.

Pluges febles

Al vessant nord del Pirineu de Catalunya és probable precipitació feble fins al migdia i possible a partir de llavors, sobretot a cotes altes. Acumularà quantitats exigües, o localment poc abundant. La cota de neu pujarà de 1.200 a 1.500 metres.

Vent i visibilitat

D'altra banda, segons la previsió del Meteocat, a l'Alt Empordà bufarà la tramuntana moderada amb cops forts i algunes molt forts al llarg del dia. Al Pirineu bufarà vent de component nord, fluix o moderat en general, amb cops forts o molt forts als cims.

A l'oest de la depressió Central i al litoral i prelitoral sud català bufarà el vent de component oest, entre fluix i moderat amb cops forts, sobretot a les Terres de l'Ebre on hi haurà cops molt forts de mestral fins al migdia.

A la resta del país, el vent bufarà fluix i de direcció variable, amb predomini del component sud a la resta del litoral i del prelitoral així com en punts de l'interior del quadrant nord-est a partir del matí.

Avanç per dijous 11

De cara a la jornada del dijous 11, el cel romandrà clar o poc ennuvolat pel pas d'algunes franges de núvols alts. A banda, hi haurà alguns intervals de núvols baixos al vessant nord del Pirineu fins a primera hora del matí.

En canvi, a diferència d'aquest dimecres 10, no s'espera que plogui a cap punt de la geografia catalana.