Barcelonins passejant sota la pluja

Previsió del temps a Catalunya: divendres 17 de maig, un dia ple d'inestabilitat

S'esperen precipitacions aïllades al matí i més intenses i més punts a la tarda

Núvols i cels ennuvolats en alguns punts. Clars i bon temps a altres llocs. Aquest divendres 17 de maig, el darrer dia feiner de la setmana posterior a les eleccions al Parlament de Catalunya, és una jornada que es pot etiquetar com a marcada per la inestabilitat.

Si mirem la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), observem que les primeres hores del dia s'espera precipitació feble i dispersa al vessant sud del Pirineu occidental.

A partir del final del matí s'esperen xàfecs dispersos a l'interior del país que no es descarta que arribin a punts del litoral. Seran d'intensitat entre feble i moderada, aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa.

Acumularan quantitats de precipitació entre escasses i poc abundants. La cota de neu se situarà al voltant dels 1.800 metres de matinada; al centre del dia pujarà dels 2.000 als 2.400 metres.

Pel que fa a la temperatura, la mínima serà similar o lleugerament més baixa, tret del vessant sud del Pirineu i Prepirineu occidental on pujarà lleugerament. En canvi, la màxima serà semblant, o lleugerament més alta al Pla de Lleida ia l'interior de les Terres de l'Ebre.

Vent i visibilitat

De matinada i al final del dia, el vent serà fluix i de direcció variable. La resta del dia s'imposarà el vent de component sud i aquest fluix amb cops moderats.

La visibilitat serà entre bona i regular en general, encara que fins a primeres hores del matí hi haurà bancs de boira i boirina a l'est de la depressió Central, al prelitoral, al litoral sud, i en fondalades del Pirineu i Prepirineu que faran que sigui localment dolenta. A la tarda quedarà entre bona i excel·lent a Ponent.

Avanç del cap de setmana

Molts municipis de Catalunya miren cap a un cap de setmana llarg, ja que el proper dilluns 20 és festiu a algunes ciutats, per la celebració de la Segona Pasqua.

Tant el dissabte 18 com el diumenge 19 plourà; al primer dels dies del cap de setmana s'espera precipitació a la meitat oest. A partir de llavors i fins al vespre s'espera a qualsevol punt del país, sent menys probable al litoral central i nord ia Ponent.

Pel que fa a diumenge la situació serà força similar.