Pugen les temperatures aquest divendres 12 d'abril

Previsió del temps a Catalunya: divendres assolellat i calorós a tot el territori

La tendència a l'alça de les temperatures, que va començar el passat dimecres 10, segueix i seguirà els pròxims dies

Temperatures altes, cels assolellats sense intervals de núvols i ni rastre de pluja, no s'esperen precipitacions. No fa ni tan sols un mes de primavera, però la sensació tèrmica d'aquest divendres 12 d'abril a Catalunya es pot dir que és gairebé d'estiu.

I és que segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), aquest divendres 12 d'abril es manté la tendència a l'alça de les darreres jornades... que seguirà els propers dies.

Per avui, doncs, la temperatura serà entre lleugerament i moderadament més gran que la jornada del passat dijous 11. La majoria dels valors de màxima es mouran entre els 23 i els 25 graus, excepte al sector central del litoral català on oscil·laran entre els 20 i els 22 graus.

Tot i això, en alguns punts de l'interior encara podria ser un dia més calorós i alguns termòmetres podrien marcar que la temperatura màxima arribarà als 27 graus.

Vent i visibilitat

D'altra banda, segons la previsió del Meteocat, el vent bufarà fluix i de direcció variable al principi i al final de la jornada, amb domini del terral al litoral. Fins al final del matí bufarà tramuntana entre fluixa i moderada al nord i est de l'Alt Empordà.

Durant les hores centrals del dia s'imposarà el vent fluix amb cops moderats de component sud i est al litoral, i de component sud i oest a l'interior.

La visibilitat serà entre bona i excel·lent en general.

Avanç per al cap de setmana

Aquest estiu avançat que estem vivint a la primera meitat del mes d'abril seguirà acompanyant-nos, segons es pot veure consultant els avenços del servei meteorològic català.

De fet, la temperatura serà entre lleugerament i moderadament més alta a tot arreu el dissabte 13. La màxima es mourà entre els 25 i 29 graus en general. En punts de la vall de l'Ebre i de l'altiplà Central puntualment es podran fregar o superar els 30. No obstant, a la franja litoral la temperatura quedarà una mica més frenada.

Els termòmetres es mouran en valors semblants durant la jornada del diumenge 14.

En cap de les dues jornades, com passa aquest divendres 12, s'esperen pluges.