Aquest 22 de maig arriba amb sol, núvols i pluja

Previsió del temps a Catalunya: les pluges tornen a fer acte de presència

Les temperatures baixaran a bona part del territori, segons el Meteocat

Els mapes ho assenyalaven i ja ho tenim aquí; aquest dijous 30 de maig Catalunya torna a viure una jornada inestable. Tot i que en alguns punts, durant el matí, el cel estarà clar, també es viurà un descens de les temperatures i tornaran les pluges. En alguns punts, a més, de manera intensa.

La previsió que es pot fer a la pàgina web del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) apunta que la temperatura màxima baixarà lleugerament, tret de la meitat sud del litoral i el prelitoral on quedarà semblant o lleugerament més alta. A punts de l'interior de les Terres de l'Ebre podran arribar als 34 graus. La temperatura mínima baixarà lleugerament al Pirineu i es donarà al final del dia.

De la mateixa manera, a partir del final del matí s'iniciaran ruixats al Pirineu que al llarg de la tarda afectaran molts punts del terç nord del territori, així com altres del quadrant nord-est i el nord de la Catalunya Central. Al final del dia també descarregaran altres sectors del litoral i el prelitoral de manera més aïllada. Seran d'intensitat entre feble i moderada, ia partir del migdia podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra. S'hi acumularan quantitats escasses o poc abundants de precipitació.

Vent i visibilitat

Durant gairebé tot el dia s'imposarà el vent de component sud i est a la meitat est i la resta del litoral i prelitoral i de component sud i oest a la resta del país. Bufarà entre fluix i moderat en general, amb cops forts a la tarda a Ponent i l'interior de les Terres de l'Ebre, on és possible alguna ratxa molt forta al final del dia de mestral.

A banda, fins a mig matí bufarà la tramuntana amb cops moderats al nord del cap de Creus, així com al final del dia quan bufarà amb cops molt forts.

La visibilitat serà bona en general, si bé serà regular o dolenta a cotes altes i mitjanes de la meitat nord durant la tarda, així com en moments de xàfec.

Avanç del divendres 31

El darrer dia del mes tindrem una jornada semblant a aquest dijous. Fins a primeres hores del matí s'espera precipitació al sector central del litoral i prelitoral i en altres punts de l'est del país, més extensa de matinada quan també és possible a l'extrem sud.

A partir del final del matí apareixeran ruixats a l'interior del quadrant nord-est que a partir de la nit també podran afectar punts del Prepirineu central. A més, al final del dia és possible algun ruixat a punts del Camp de Tarragona.