Els valors tèrmics segueixen pujant

Previsió del temps a Catalunya: la pluja se'n va, però la calor es queda

L'estabilitat segueix i els valors tèrmics augmenten, cosa que seguirà passant els propers dies i el cap de setmana

La primavera continua avançant i això vol dir, en el cas de Catalunya, que els valors tèrmics continuen pujant. De fet, aquest dijous 4 d'abril serà el primer de les darreres dates en què es manté l'estabilitat (i l'augment de la temperatura)... però no s'espera pluja.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), aquest matí s'espera que un cel serè o poc ennuvolat per algunes franges de núvols alts i prims, sobretot fins a mig matí ia partir de la nit.

A més, arribaran alguns estrats baixos a punts del litoral sud i central a partir del migdia i altres trams del litoral al final del dia. D'altra banda, localment hi haurà algun núvol d'evolució diürna a punts de muntanya, sobretot del nord i est del territori.

Les temperatures màximes seran entre lleugera i moderadament més altes, si bé baixarà entre lleugera i moderadament a diferents punts de la meitat sud del litoral.

Vent i visibilitat

D'altra banda, s'esperen ratxes de vent fluix i de direcció variable fins al matí i un altre cop a partir de la tarda.

La resta del dia s'imposarà el vent de component sud al litoral i sud i oest a l'interior, entre fluix i moderat, amb cops forts a la meitat nord del litoral i prelitoral i en punts de l'interior de la vall de l'Ebre durant la tarda .

La visibilitat serà entre bona i excel·lent, segons explica el Meteocat en la seva previsió per al quart dia del quart mes del 2024.

Avanç per als propers dies

De cara a la jornada del divendres 5 i del cap de setmana, el primer d'aquest mes, l'estabilitat i les bones temperatures continuaran sent la tònica al conjunt de Catalunya.

S'espera que, en alguns punts, les temperatures es puguin acostar o arribar als 30 graus, amb dies assolellats (en algunes zones amb intervals de núvols) però sense rastre de pluja.

Haurem d'estar pendents de veure si les precipitacions tornen per continuar fent un respir a la situació de sequera que pateix, des de fa temps, el territori.