S'espera que torni a ploure durant bona part del dia

Previsió del temps a Catalunya: la pluja, protagonista del dia aquest 14 de maig

En alguns punts del territori podria caure fins i tot calamarsa, a mesura que avanci el dia

Dies assolellats i dies plujosos... i aquest dimarts 14 de maig en toca un del segon grup. La primavera torna a portar la cara de 'pitjor temps' a Catalunya, si bé l'aigua és fonamental en un context de sequera com el que vivim.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) apunta que fins al migdia s'espera precipitació en qualsevol punt que avançarà d'oest a aquest, si bé serà més aïllada al terç sud i Ponent.

A la tarda, s'espera a la meitat est, sobretot en punts de l'interior, al prelitoral central, a la resta del Pirineu i Prepirineu ia partir de la nit al terç sud.

La precipitació serà entre feble i moderada i acumularà quantitats entre escasses i poc abundants en general. En alguns casos anirà acompanyada de tempesta, preferentment a la tarda, i puntualment de calamarsa o pedra.

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més baixa al terç nord i resta del prelitoral, on sovint es donarà al final del dia, mentre que a la resta serà similar o lleugerament superior. La temperatura màxima baixarà entre lleugerament i moderadament a la meitat sud i entre moderada i acusadament a la resta. Tot i això, a l'extrem sud del litoral pujarà lleugerament.

Vent i visibilitat

Pel que fa al vent, fins a primera hora del matí serà fluix i variable amb predomini del component nord i est. A partir de llavors bufarà de component sud i est, fluix o moderat a la meitat est, i el vent de component oest a la resta, fluix o moderat en conjunt amb cops forts a les Terres de l'Ebre.

A la tarda també s'imposarà el vent de component est al litoral sud i al final del dia quedarà fluix i variable a l'interior i bufarà el vent de component nord i est, entre fluix i moderat al litoral.

A banda, entrarà tramuntana a l'Empordà a partir de migdia, fluixa o moderada amb cops forts al nord del sector.

La visibilitat serà entre bona i regular, o puntualment dolenta a zones de muntanya del nord i l'est del país.

Avanç de dimecres 15

Els núvols i la pluja continuaran sent protagonistes al conjunt del país durant el tercer dia de la setmana.

Fins al migdia s'esperen xàfecs dispersos en qualsevol punt, més extensos i continuats al litoral i prelitoral central i sud. A partir de llavors, cauran xàfecs a l'interior del quadrant nord-est i ruixats la resta del Pirineu, Prepirineu, litoral i prelitoral, encara que de forma més aïllada també podran arribar a la Catalunya Central.