Un jove asseguda en un banc

Previsió del temps a Catalunya: pugen les temperatures aquest dimarts 28 de maig

Podria caure alguna petita quantitat de pluja dispersa a la zona oriental del Pirineu

Pugen les temperatures i no s'esperen pluges, tret d'alguns punts de la zona més oriental del Pirineu. Aquesta és la previsió d'aquest dimarts 28 de maig que, tot i que no serà una jornada semblant a les d'estiu, ja porta un ambient més càlid a bona part de Catalunya.

A la seva pàgina web, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) apunta que per al segon dia de la setmana tindrem un cel clar o poc ennuvolat en general, amb núvols d'evolució diürna a punts del Pirineu i Prepirineu al centre del dia. Al final del dia es podrà formar algun núvol baix al litoral sud.

La temperatura màxima serà semblant o lleugerament més alta que a les darreres jornades, amb valors que s'aproximaran als 30 graus centígrads en punts de l'interior de les Terres de l'Ebre.

No es descarta algun xàfec feble i escàs al Pirineu a mesura que avanci la tarda, sobretot al sector oriental.

Vent i visibilitat

Fins a mig matí i de nou al final del dia el vent serà fluix i variable, amb predomini del component nord i oest als dos extrems del territori i del terral al litoral.

La resta del dia s'imposarà el vent de component sud i oest entre fluix i moderat, més reforçat al litoral sud. La tramuntana bufarà entre fluixa i moderada, com és habitual, a la zona de l'Empordà, amb ratxes que es poden sentir particularment fortes fins al migdia.

D'altra banda, al conjunt de Catalunya la visibilitat serà bona o excel·lent en general.

Avanç de dimecres 29

El tercer dia de la setmana serà pràcticament idèntic a la jornada de hui; s'espera que dimecres 29, al conjunt del país, porti amb si cels clars i un ambient tèrmic càlid.

Els termòmetres aniran pujant de mica en mica, fins al punt que en alguns municipis els valors superaran els 30 graus i, en alguns casos, s'acostaran als 33 graus.

De la mateixa manera, al Pirineu oriental podria caure algun xàfec feble i escàs, res de consideració.