Les temperatures, en alguns punts, semblaran gairebé d'estiu

Previsió del temps a Catalunya: pugen els termòmetres aquest dimecres 3 d'abril

Les temperatures mínimes a Barcelona i algunes zones properes són de 13 graus: ja es comença a sentir la calor

Per segon dia consecutiu, la majoria de Catalunya viurà la cara més càlida de la primavera. I és que s'espera que, aquest dimecres 3 d'abril, la sensació tèrmica tendeixi a sentir-se més càlida que a la immensa majoria dels dies anteriors. Així ho indica la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat).

De fet, a ciutats com Barcelona i la seva àrea metropolitana les temperatures mínimes són de 13 graus... i s'espera que en alguns punts arribin a assolir (i fins i tot es podrien superar) els 24. Això podria passar en punts de la meitat sud del litoral ia la vall de l'Ebre.

Així, a gairebé tot el territori els cels estaran clars durant el matí, encara que a la tarda s'espera que els núvols prenguin més protagonisme, cobrint bona part del nord.

Els municipis del Pirineu i el Prepirineu veuran com els cels clars se substitueixen per cels coberts... i fins i tot s'espera que plogui en aquesta zona durant la tarda d'aquest tercer dia del quart mes de l'any.

D'aquesta manera, durant la tarda s'esperen ruixats locals al Pirineu, sobretot a l'oriental i també a l'extrem nord. Seran d'intensitat feble o localment moderada i acumularan escasses quantitats de precipitació.

Igualment, la cota de neu estarà situada a uns 2.200 metres.

Vent i visibilitat

D'altra banda, fins a mig matí ia la nit el vent serà fluix i de direcció variable, segons la previsió del Meteocat.

Durant la resta de la jornada s'imposarà el vent de component sud i oest a l'interior de la meitat oest i el component sud a la resta, entre fluix i moderat, amb alguns cops forts a zones elevades de la depressió Central i al litoral sud.

S'espera que durant tot el dia la visibilitat sigui bona o excel·lent.

Avanç del dia 4

De cara al dijous 4 no es preveuen grans canvis. La previsió és que durant les primeres hores del dia el cel estigui clar i les temperatures siguin agradables.

A diferència d'aquest dimecres 3, però, per al quart dia d'abril no s'esperen precipitacions a cap punt de Catalunya.