S'espera un divendres i un cap de setmana de bon temps

Previsió del temps a Catalunya: pujada de les temperatures aquest 5 d'abril

La tendència a l'alça dels termòmetres serà una constant i s'esperen valors alts durant tot el cap de setmana

El cap de setmana és a l'abast de la nostra mà i tots aquells i aquelles que desitjaven que portés la calor després de la Setmana Santa plujosa estan d'enhorabona.

I és que segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), tant el matí d'aquest divendres 5 d'abril com la resta del dia s'espera que a Catalunya tinguem el cel clar o poc ennuvolat per algunes franges de núvols alts i prims, i alguns de mitjans esporàdics.

A més, hi haurà intervals d'estrats baixos a trams del litoral i de la Vall de l'Ebre, especialment fins a mig matí i un altre cop a partir de la nit. A banda, hi haurà algun núvol d'evolució diürna a punts de muntanya.

El dia s'ha posat en marxa amb una pujada considerable dels valors a bona part del territori... ia l'Alt Empordà es podrien arribar a fregar els 30 graus al punt del migdia, en el moment de més calor de la jornada de divendres.

A la demarcació de Barcelona les temperatures màximes podrien superar els 20 graus i no s'espera pluja, per segon dia consecutiu, a cap punt de Catalunya.

Vent i visibilitat

La previsió del Meteocat assenyala que bufarà vent fluix i de direcció variable fins a mig matí i de nou a partir de fosquejar.

La resta del dia s'imposarà el vent de component sud entre fluix i moderat, amb alguns cops forts durant la tarda al prelitoral nord i sud. Independentment, al nord del litoral i als cims del Pirineu el vent del sud bufarà moderat amb cops forts, i algunes de molt forts durant la segona meitat del dia.

La visibilitat serà entre bona i excel·lent, segons explica el Meteocat en la seva previsió per al cinquè dia del quart mes del 2024.

Avanç per als propers dies

Aquesta tendència d'estabilitat i calor es continuarà accentuant durant les dues jornades del cap de setmana, encara que de cara a l'inici de la setmana que ve la situació canviarà.

S'espera que baixin els termòmetres i també està previst que torni a ploure a la serralada dels Pirineus a partir de l'inici de la setmana del 8 d'abril.