Gent caminant sota la pluja

Previsió del temps a Catalunya: risc de pluja a tot el territori aquest dia 16

La inestabilitat que ha marcat aquesta setmana es mantindrà encara durant els propers dies

Aquest dijous 16 de maig no és convenient sortir de casa sense el paraigua. I és que igual que va passar ahir, dimecres 15, els cels coberts i les pluges, de més o menys intensitat, tindran un gran protagonisme a Catalunya. La inestabilitat que ha marcat aquesta setmana es mantindrà encara durant els propers dies.

Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), des de la matinada cauen xàfecs febles al litoral i prelitoral sud i al quadrant nord-oest, mentre que són probables a la resta de la meitat oest.

Durant el matí la precipitació arribarà a qualsevol punt, encara que serà menys probable a Ponent, mentre que a partir de migdia se centrarà al Pirineu i Prepirineu, quadrant nord-est, prelitoral, i aïlladament en punts del litoral. Seran d'intensitat feble o moderada, aniran localment acompanyats de tempesta i calamarsa.

Acumularan quantitats de precipitació entre escasses i poc abundants, localment abundants en punts de la serralada prelitoral i del nord-est. La cota de neu rondarà entre 1.900 i 2.100 metres.

La temperatura mínima quedarà semblant o lleugerament més baixa. La temperatura màxima serà similar o lleugerament més gran.

Vent i visibilitat

A l'inici i al final del dia el vent bufarà fluix i de direcció variable. Al centre de la jornada s'imposarà el vent fluix amb alguns cops moderats de components sud i aquest al litoral, prelitoral ia la resta del quadrant nord-est i de component sud i oest a la resta de l'interior.

La visibilitat serà entre bona i regular en general, encara que fins a primeres hores del matí hi haurà bancs de boira i boirina a la depressió Central, al prelitoral i fondalades del Pirineu i Prepirineu que faran que sigui localment dolenta. A la tarda quedarà entre bona i excel·lent a la depressió Central ia l'interior de les Terres de l'Ebre.

Avanç del divendres 17

El darrer dia feiner de la setmana continuarà marcat per la inestabilitat. Algunes parts del país presentaran un cel assolellat, mentre que a d'altres hi haurà núvols i s'esperen pluges.

La temperatura mínima quedarà semblant o lleugerament més baixa. La temperatura màxima serà similar, o lleugerament més alta al Pla de Lleida, a les Terres de l'Ebre ia la meitat sud del litoral.