El temps millora aquest 10 d'abril

Previsió del temps a Catalunya: el sol torna aquest divendres 3 de maig

A la tarda podria caure alguna precipitació aïllada a comarques com La Garrotxa

Els cels ennuvolats deixen pas, aquest divendres 3 de maig, al sol. La tònica dels darrers dies s'interromp i durant el darrer dia laborable de la setmana tindrem cels clars pràcticament a tot el territori de Catalunya.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), a partir de mig matí creixeran nuvolades al Pirineu, i de forma puntual també al massís del Port, que al llarg de la tarda s'estendran per altres punts del terç nord. Al final del dia arribaran núvols mitjans per l'oest del país.

A la tarda s'espera algun ruixat a punts de l'interior del quadrant nord-est (com a la comarca de la Garrotxa) i no es descarta a la resta del Pirineu; aquests seran d'intensitat entre feble i moderada i puntualment poden anar acompanyats de tempesta.

Vent i visibilitat

Al principi i al final del dia el vent bufarà fluix i de direcció variable. Durant les hores centrals de la jornada s'imposarà el vent entre fluix i moderat de component sud al litoral, amb algun cop fort al sud de la costa Brava i nord del litoral central, i de component oest a la resta del país.

La visibilitat serà entre regular i dolenta de matinada a la meitat nord del país. A la resta serà entre bona i excel·lent. A partir del matí millorarà en general, si bé serà localment regular o dolenta en moments de xàfec. Hi haurà alguns bancs de boira matinal a la Plana de Vic.

Avanç del cap de setmana

De cara al primer dels dos dies del cap de setmana, el dissabte 4, la temperatura mínima pujarà lleugerament o localment moderadament. Per la seva banda, temperatura màxima pujarà entre lleugerament i moderadament.

Creuaran bandes de núvols alts i mitjans d'oest a aquest que fins al migdia cel deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat a meitat oest i entre poc i mig ennuvolat a la resta. A la tarda la nuvolositat tendirà a augmentar a tot el territori, més compacte al nord i oest del territori.

Pel que fa a possibles pluges, també dissabte a la tarda s'espera algun ruixat en punts del Pirineu, que de cara al final del dia es restringiran a punts del quadrant nord-oest. Seran d'intensitat entre feble i moderada i puntualment acompanyats de tempesta.