S'espera que torni a ploure durant bona part del dia

Previsió del temps a Catalunya: tornen les pluges aquest dimarts 9 d'abril

Les temperatures baixaran de forma significativa a bona part del territori, segons la previsió del Meteocat

La primavera ens mostra la cara de més inestabilitat aquest dimarts 9 d'abril. Al conjunt de Catalunya s'espera una baixada generalitzada de les temperatures... i que reapareguin les pluges, especialment a les comarques de l'est del territori.

I és que segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), la temperatura serà entre moderada i acusadament més baixa i en molts casos la mínima es donarà al final del dia, sobretot a la meitat nord.

Des de primera hora del matí s'espera que plogui, en forma de ruixats, a punts de la meitat est del territori ia la resta del Pirineu i Prepirineu. A partir de la tarda els ruixats es restringiran al quadrant nord-est i vessant nord del Pirineu.

A la nit, la precipitació quedarà restringida a l'extrem nord del Pirineu. En general, serà d'intensitat feble o moderada i anirà localment acompanyada de tempesta i calamarsa. La cota de neu rondarà els 1200 metres al vessant nord del Pirineu i els 1400 a la resta. S'hi acumularan quantitats entre escasses i poc abundants, si bé al quadrant nord-est podran ser localment abundants.

Vent i visibilitat

A la zona nord-est i la resta del litoral i prelitoral central, el vent serà fluix i variable amb predomini dels components sud i est. A la resta, el vent bufarà de component nord i oest entre fluix i moderat, amb cops forts en general.

La tramuntana a l'Empordà i el mestral a les Terres de l'Ebre seran moderats o forts amb cops molt forts. Als cims del Pirineu també hi haurà ratxes molt fortes. El vent tendirà a minvar al llarg de la tarda.

La visibilitat serà entre bona i regular a la meitat est i al Pirineu i Prepirineu. No obstant, serà localment dolenta a cotes altes del quadrant nord-est i al vessant nord del Pirineu, així com en moments de ruixats. A la resta, la visibilitat serà entre bona i excel·lent.

Avanç de dimecres 10

De cara al dimecres 10, la temperatura mínima serà lleugerament més baixa en general, moderadament al litoral i prelitoral sud. La màxima serà lleugera o localment moderadament més alta.

Al vessant nord del Pirineu és probable precipitació feble fins al migdia i possible a partir de llavors, sobretot a cotes altes. La quantitat de precipitació acumulada serà escassa, o localment poc abundant a les cotes més altes. La cota de neu pujarà de 1.000 a 1.500 metres.