La científica Sara García Alonso

La primera astronauta espanyola aterra a Cartagena per despertar vocacions

Sara García Alonso participarà aquest dilluns a la primera edició de 'WomIn, el fòrum de la Dona a l'Enginyeria 2024'

Sara García Alonso, la primera dona espanyola Astronauta de Reserva de l'Agència Espacial Europea (ESA), participarà a la primera edició de 'WomIn, el fòrum de la Dona a l'Enginyeria 2024', que se celebra a Cartagena (Múrcia) aquest dilluns , 8 d'abril, amb el propòsit de despertar vocacions professionals entre les estudiants més joves, segons han informat fonts de l'organització en un comunicat.

La trobada, que tindrà lloc a la Universitat Politècnica de Cartagena (UPCT), neix amb l'objectiu de posar en valor el paper de la dona a l'enginyeria, promoure l'accés de les joves a les carreres STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i visibilitzar la importància del talent femení a la indústria i el desenvolupament social.

Amb García Alonso, l'alumnat tindrà l'oportunitat de conèixer les experiències de referents femenins com Beatriz Miguel, primera rectora d'una universitat politècnica a Espanya, la de Cartagena; Anabel Díaz, directora general d'Uber per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica; Consuelo Lázaro, directora d'Operacions SAES; Noelia Ortega, directora del Centre Tecnològic Naval i del Mar, i Cristina Abad, directora de Navantia Sistemas.

La jornada, que tindrà lloc a la Sala Isaac Peral de l'edifici CIM, de la UPCT, a partir de les 10.00 hores permetrà l'entrada lliure de l'alumnat escolar i universitari fins a completar aforament. Es tracta d'una iniciativa de la UPCT en col·laboració amb les empreses SAES, que aquest any celebra el 35è aniversari, i Hidrogea, així com el Centre Tecnològic Naval i del Mar.

L'acte estarà conduït per la periodista Azucena Marín i comptarà amb Eva Franco, directora de Comunicació, Sostenibilitat i Acció Social a Hidrogea, per moderar una de les taules rodones. A més, el públic podrà fer preguntes i interactuar amb les participants.

Grans referents per a les generacions més joves

Va ser el 1929 quan una dona va rebre per primer cop a Espanya el títol d'enginyer industrial. Actualment, el 58% de les persones graduades a les universitats espanyoles són dones, però només el 29% dels joves matriculats en carreres d'enginyeria ho són.

'Womin, el Fòrum de la Dona a l'Enginyeria 2024', que neix amb vocació de convertir-se en un referent a nivell nacional, aspira a incrementar aquestes xifres en el futur per equiparar-les a les d'altres disciplines universitàries.