Un parc eòlic

La producció de renovables d'Iberdrola a Espanya arriba als màxims de 10 anys

S'ha apostat principalment per l'energia fotovoltaica i l'eòlica

Iberdrola ha consolidat el seu compromís amb les energies netes, aconseguint xifres rècord en generació renovable tant a nivell nacional com global. En el primer trimestre del 2024, la producció renovable a Espanya ha arribat al punt més alt en una dècada, generant 10.489 GWh, un augment del 19,4% respecte a l'any anterior, i superant fins i tot els nivells del 2014. deu a les inversions de la companyia en noves capacitats ia l'augment de la pluviositat.

A Espanya, s'han instal·lat més de 1.750 MW de capacitat renovable l'últim any, principalment fotovoltaica i eòlica, cosa que eleva la capacitat renovable total d'Iberdrola a 21.708 MW. A més, els nivells de reserves hidroelèctriques estan prop del 80%, contribuint significativament a la generació neta.

Liderant les energies netes

A nivell global, Iberdrola ha assolit la marca de 24.000 GWh en generació renovable el primer trimestre del 2024, un rècord per a la companyia. Tot i els desafiaments en la generació eòlica terrestre, s'ha compensat amb un augment en la generació hidroelèctrica.

Països com el Regne Unit, el Brasil, França, Itàlia, Alemanya, Polònia, Mèxic i altres també han experimentat increments en la generació renovable.

La capacitat renovable total del grup ara supera els 42.300 MW, amb més de 2.800 MW afegits a l'últim any, incloent tant energia fotovoltaica com eòlica terrestre i marina. Aquestes inversions continuaran impulsant l‟autonomia energètica il‟eficiència econòmica en benefici dels consumidors.

Compromís amb l'electrificació

D'aquesta manera, Iberdrola també ha demostrat el compromís amb l'electrificació en presentar el nou pla estratègic 2024-2026, amb una inversió de 41.000 milions d'euros destinats a impulsar l'electrificació de l'economia.

Un 60% d'aquestes inversions s'enfocaran a les xarxes, un 30% a renovables, especialment eòlica marina, i 1.500 milions d'euros es destinaran a l'emmagatzematge per estabilitzar preus i evitar la volatilitat als marges del mercat elèctric.

La meta és assolir una capacitat d'emmagatzematge de 120 milions de KWh a través del bombament per al 2026, juntament amb una cartera addicional de 150 milions de KWh.