Incendi a un bosc de Catalunya

La prohibició que entra en vigor als boscos de Catalunya aquest dissabte

La mesura suposa que als terrenys forestals de Catalunya, estiguin o no poblats d'espècies arbòries, ia la franja de 500 metres que els envolten, no es podrà fer foc

La Conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha informat que queda prohibit fer foc a terrenys forestals de Catalunya des de dissabte 15 de març fins dimarts 15 d'octubre.

Aquesta prohibició entra en vigor en el marc de la sequera i recorda que "cal" una autorització de la Direcció General de Boscos i Gestió del Medi per fer activitats amb risc d'incendi forestal, informa aquest divendres en un comunicat el portal RuralCat, que és una iniciativa del departament.

La mesura suposa que als terrenys forestals de Catalunya, estiguin o no poblats d'espècies arbòries, ia la franja de 500 metres que els envolten, no es podrà fer foc.

El departament assegura que l'actual sequera està portant a la vegetació "a una situació límit de decaïment i mortalitat mai vistes en extensió i distribució" a molts punts de Catalunya i que, concretament, els boscos estan rebent un fort impacte per l'actual climatologia.

En aquest sentit, ha recordat que els arbres secs i morts per la sequera, encara que plogui, no es recuperen i que “són combustible que en cas d'incendi crema amb molta més facilitat”.