Presó amb uns ganivets

La decisió prudent de dues presons catalanes després de l'assassinat de la cuinera

Ponent (Lleida) aparta 5 després de l'assassinat d'una cuinera i Lledoners (Barcelona) 2 per "motius regimentals"

Les presons de Lledoners (Barcelona) i Ponent (Lleida) han apartat de la feina a la cuina presos amb condemnes per homicidi, informen fonts penitenciàries.

A Ponent la mesura s'ha pres sobre cinc presos arran de l'assassinat dimecres 13 de març d'una cuinera de la presó de Mas d'Enric (Tarragona), a qui va matar un pres que també treballava a la cuina i després es va suïcidar , segons ha avançat TV3.

A Lledoners, en canvi, fonts de la Conselleria de Justícia, Drets i Memòria expliquen que s'han apartat dos presos condemnats per delictes contra la vida si bé se'ls ha apartat de la cuina "per motius regimentals".

Dijous de la setmana passada, la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, va explicar en la seva compareixença al Parlament que es revisarien els criteris que els presos han de complir per treballar a la cuina, que fins ara no tenien en compte el tipus de delicte comès sinó el comportament del pres.

Fonts del departament destaquen que aquests canvis van "en la línia de la revisió" de la normativa que va anunciar Ubasart.

"Moviments naturals" per seguretat

La Conselleria considera que es tracta de "moviments naturals en el context actual" en què afirma la prioritat és reforçar la seguretat de presos i treballadors.

"Si algun director i la junta de tractament han considerat que preventivament cal canviar de destinació a alguns interns, no hi ha problema", afegeix el departament.