Mapa de la previsió del temps a Catalunya per a aquest dimecres 28 de febrer

Quin temps farà aquest dimecres 28 de febrer a Catalunya?

Baixa la cota de neu a Catalunya i s'esperen precipitacions a diversos punts del territori

A CatalunyaPress us oferim la previsió del temps per aquest dimecres 26 de febrer a través del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat).

  • Nuvolositat

Fins al migdia el cel romandrà molt ennuvolat o cobert al Pirineu, a la meitat est i en altres punts del litoral i prelitoral i poc o mig ennuvolat a la resta. A partir de llavors la nuvolositat minvarà excepte a la meitat nord del litoral i prelitoral on es mantindrà mig ennuvolat.

  • Precipitacions

Fins al migdia s'esperen precipitacions al'extrem nord del Pirineu d'intensitat entre feble i moderada. També s'esperen alguns xàfecs febles o moderats en punts de l'extrem nord-est. La cota de neu rondarà els 800 metres. A l'extrem nord del Pirineu s'acumularan quantitats de precipitació poc abundants o localment abundants (més de 20 mm), sobretot a cotes mitges i elevades. A l'extrem nord-est la precipitació acumulada serà escassa o poc abundant, si bé localment podrà ser abundant (més de 20 mm).

  • Temperatura

La temperatura mínima serà lleugerament més baixa, mentre que la màxima serà semblant.

  • Visibilitat

La visibilitat serà regular o dolenta al Pirineu, sobretot al seu extrem nord on, a més, es produirà el fenomen de la tortura. Al quadrant nord-est serà bona o regular, localment dolenta a cotes elevades amb tendència a millorar a partir de migdia. A la resta del territori serà bona.

  • Vent

En general, el vent bufarà entre fluix i moderat de components nord i oest, amb mestral moderat amb cops forts i algunes molt forts al terç sud, i tramuntana moderada amb cops forts i alguna molt forta a l'extrem nord de l'Empordà. A banda, hi haurà estones de vent fluix i de direcció variable al nord del litoral i prelitoral central ia l'interior del quadrant nord-est. El vent de component nord bufarà amb cops forts o molt forts a les cotes altes del Pirineu.