camping

Rècord històric al sector del càmping a Espanya: 10 milions de campistes el 2023

La xifra suposa un increment del 19,8% respecte al 2019 i un creixement del 4,7% en comparació del 2022

El sector del càmping va tancar el 2023 amb una xifra històrica de 9,9 milions de viatgers. Aquests números superen en un 19,8% el nivell del 2019, a més de suposar un increment del 4,7% en comparació del 2022.

Les dades van ser publicades ahir de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i destacades per la Federació Espanyola de Càmpings (FEEC).

Sobre les pernoctacions de l'any passat, aquestes van superar els 47,2 milions de nits. Per tant, aquestes van ser un 16,1% més que el 2019 i un 5,3% respecte de l'any anterior.

Per a la FEEC, el creixement no només s'aprecia en les dades oficials, sinó també en "el pes i força més gran que estan cobrant els càmpings dins del sector turístic".

Aquesta força es nota en l'aportació al PIB nacional i en la presència en organitzacions turístiques i administracions governamentals.

Igualment, l'entitat ha destacat que el sector compta amb una extraordinària acollida a les principals fires turístiques, tant nacionals (Fitur) com internacionals.

La presidenta de la FEEC, Ana Beriaín, ha destacat que “aquestes dades del 2023 són la demostració que el sector ja té un pes inqüestionable dins del turisme nacional”.

Jordi Hereu es reuneix amb Collboni

El ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha assegurat que l'augment dels ingressos per turisme a Espanya avalen l'aposta "per la qualitat" que fa el Govern.

També ha afirmat que és el moment d'invertir en la transformació del model per garantir-ne la sostenibilitat en els propers anys.

Ho ha dit aquest divendres a Barcelona, on s'ha reunit amb l'alcalde Collboni: “Les dades definitives del 2023 reforcen encara més el que expliquem.

Les projeccions parlaven de més de 84 milions i finalment són 85,1 milions els visitants internacionals”, ha assegurat el ministre.

Segons la seva opinió, més que el volum de visitant, el més important "és que la despesa és superior, en 108.000 milions, una injecció de prosperitat a l'economia espanyola".

Això significa que és un encert l'aposta estratègica per guanyar un model turístic en què la qualitat està per sobre de la quantitat”.

Hereu ha afirmat que elements com la desestacionalització, la desconcentració geogràfica de les destinacions i la digitalització corresponen a "les estratègies que estem impulsant des del Govern dʻEspanya dʻacord amb les comunitats autònomes i les ciutats i els pobles dʻEspanya, de manera que estem en el bon camí d'apostar per la qualitat, pel valor afegit més gran”.

El model turístic espanyol emula el català

El ministre creu més important la despesa per càpita que el nombre de ciutadans del món que visita Espanya.

Després d'assegurar que el model turístic espanyol emula el català i el barceloní "perquè és la suma de tots els èxits", ha assegurat que és en aquest moment invertir en la transformació del model.

"És bo invertir en la transformació del model turístic, no des de la crisi sinó des de la gestió de l'èxit, per fer sostenible aquest èxit al llarg dels anys", ha dit.