El president de Renfe, Raül Blanco

Renfe confia a prestar un servei raonable a Rodalies a partir d'aquest dimarts

R1, R2, R2 Nord, R2 Sud i RG1 recuperaran la normalitat i s'aplicarà un pla de mobilitat per a R3, R4, R7 i R12

El president de Renfe, Raül Blanco, ha confiat a prestar un "servei mínimament raonable" a Rodalies a partir d'aquest dimarts, després que un robatori de cable provoqués una afectació generalitzada en el funcionament dels trens aquest diumenge, que ha tingut repercussions també aquest dilluns.

Segons ha explicat en roda de premsa aquest dilluns amb el ministre de Transports, Óscar Puente, i el president d'Adif, Ángel Contreras, l'objectiu a partir de dimarts és "evitar haver de posar autobusos de manera contínua excepte en aquelles línies en què no hi ha cap altra solució”, en referència a la R3 i la R7.

Blanco ha defensat que diumenge "es va actuar amb rapidesa" i que la informació es va distribuir perquè els viatgers poguessin trobar alternatives al servei, i ha detallat que el dispositiu d'informadors augmentarà en 46 professionals, pràcticament el doble dels que n'hi ha habitualment.

Puente ha convingut que hi ha un "ampli marge de millora" en la gestió de la informació i ha dit que hi treballen.

Així és el pla de mobilitat

De cara a aquest dimarts, les línies R1, R2, R2 Nord, R2 Sud i RG1 està previst que recuperin aquest dimarts el servei habitual, mentre que, "mentre duri la incidència" estarà alterat el funcionament dels trens R3, R4, R7 i R12.

Així ho han acordat representants d'Adif, Renfe, el Govern i l'Ajuntament de Barcelona han plantejat canvis a la mobilitat en una reunió celebrada aquest dimarts a la Generalitat.

En concret, la R3 comptarà amb dos trens per hora i sentit que faran el recorregut entre Puigcerdà (Girona) i Montcada Ripollet, en lloc d'arribar fins a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), i habilitarà un servei de carretera alternatiu fins a l'estació barcelonina de Fabra i Puig.

Pel que fa a la R4, hi haurà dos trens per hora i sentit entre l'Hospitalet i Manresa i quatre entre l'Hospitalet de Llobregat i Sant Vicenç de Calders (Tarragona), una línia que també podran fer servir els viatgers de la R7 per arribar a Cerdanyola del Vallès (Barcelona), des d´on hi haurà autobusos habilitats per arribar a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

I els trens de la R12 recorreran el tram entre Calaf (Barcelona) i Lleida, mentres que per arribar a aquest municipi barceloní des de Manresa haurà habilitat un servei alternatiu per carretera.