El portaveu de Renfe, Antonio Carmona

Renfe recomana mitjans alternatius per arribar a Barcelona

El director ha informat que estan treballant "minut a minut".

El portaveu de Renfe, Antonio Carmona, ha recomanat aquest diumenge als usuaris de Renfe optar per mitjans alternatius per arribar a Barcelona, després de les incidències generalitzades a les línies del servei aquest matí d'eleccions.

"Avui algú que vulgui fer algun desplaçament, si pot utilitzar un altre mitjà de transport, que l'utilitzi", ha declarat en una atenció als mitjans a l'estació de Sants a Barcelona. Després de ser preguntat per una estimació de quan es podrà donar solució al servei, ha assegurat que estan treballant "minut a minut".

"Els tècnics d'Adif ens podran dir quina capacitat tenim de circulació i sobre aquesta capacitat hem de reconfigurar el servei", ha afegit.

El succés

Un robatori de coure ha provocat una sobretensió a les instal·lacions ferroviàries de Montcada Bifurcació que afecta de forma generalitzada les línies del servei de Rodalies de Catalunya aquest diumenge al matí. Rodalies ja va recomanar a través de les seves xarxes socials fer servir altres mitjans de transport, mentre es treballa per reprendre el servei.

Adif ha concretat via X que el robatori d'un cable del sistema d'electrificació a Montcada Bifurcació ha provocat des de les 4 del matí diversos incendis al cablejat del sistema de senyalització i d'enclavaments a l'entorn de Barcelona, "afectant totes les línies de la xarxa de Rodalies".