Gaudir

El restaurant barceloní 'Disfrutar' es corona com el millor del món

Així, pren el relleu al peruà 'Central', guardonat com el millor restaurant del món el 2023

El restaurant 'Disfrutar' de Barcelona dels xefs catalans Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas s'ha coronat a la ciutat nord-americana de Las Vegas com el millor del món el 2024 durant la celebració de la gala 'The World's 50 Best Restaurants', seguit dels espanyols Asador Etxebarri i DiverXO.

D'aquesta manera, el barceloní 'Disfrutar' ha pres el relleu al peruà 'Central', guardonat com el millor restaurant del món el 2023, mentre que el basc Asador Etxebarri ha quedat amb el segon lloc i el madrileny DiverXO, amb el quart .

L'organització de 'The World's 50 Best Restaurants' ha felicitat 'Disfrutar' per adjudicar-se el número u d'entre tots els restaurants del món, donant l'enhorabona als seus xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas. El 2023, van quedar en segona posició, i el 2022, van ser tercers a nivell mundial.

Per la seva banda, ha destacat la "immillorable barbacoa de l'humil xef basc" Bittor Arginzoniz a l'Asador Etxebarri d'Atxondo, a la província de Biscaia, que s'ha quedat amb el lloc número 2 a 'The World's 50 Best Restaurants 2024' .

També ha afalagat 'DiverXO', del xef Dabiz Muñoz, pel seu projecte "hedonista, creatiu i impredictible" de la seva "cúpula del plaer madrileny", on es traspassen "els límits gastronòmics al màxim".

'The World's 50 Best Restaurants' en un prestigiós rànquing de cuina que aquest any compta amb fins a tres restaurants espanyols entre els 50 millors del món, els xefs dels quals s'han tornat a col·locar aquesta nit la icònica bufanda vermella que caracteritza aquests guardons.

Gaudir

Gaudir, ubicat a Barcelona, és un restaurant que ha guanyat reconeixement mundial per la cuina innovadora i creativa. Fundat pels xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, ex col·laboradors d'El Bulli, Gaudir s'ha establert com un referent a la gastronomia d'avantguarda.

El menú de Gaudir ofereix una experiència sensorial única, amb plats que combinen tècnica, sabor i presentació artística. El seu enfocament a l'alta cuina i l'ús d'ingredients de primera qualitat han fet que el restaurant obtingui múltiples guardons, incloent-hi tres estrelles Michelin i el reconeixement de ser el millor restaurant del món.