La quantitat d'aigua als embassaments continua pujant a poc a poc

Sequera Catalunya: els embassaments de les conques internes segueixen amb la seva lenta recuperació

Les dades del 10 d'abril de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) són lleugerament millors que les de dimarts 9

El subministrament d'aigua als embassaments de les conques internes de Catalunya mostra un creixement constant, revelen les darreres dades proporcionades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Segons l'última actualització, aquest dimecres 10 d'abril del migdia, el nivell d'aigua s'ha elevat al 17,7% i ha marcat un lleuger augment en comparació del 17,65% registrat dimarts 9 passat.

Aquest increment, encara que modest, reflecteix una tendència a l'alça que s'espera que es continuï perpetuant.

Tot i les bones notícies, la previsió del Meteocat apunta que aquest dimecres 10 serà l'últim dels propers en què pot ploure; ni el dijous 11 ni el divendres 12 s'espera la caiguda de pluges a cap punt del territori.

Les dades de l'ACA a data 10 d'abril de 2024
Les dades de l'ACA a data 10 d'abril de 2024 | Agència Catalana de l'Aigua

Per això, tocarà tornar a estar pendent sobre l'aigua que pugui caure del cel (a part de l'estalvi que tota la societat està fent).

La disponibilitat d‟aigua als embassaments és crucial per a diversos sectors, des de l‟agricultura fins al subministrament domèstic i industrial.

Aquest creixement gradual ressalta la importància d'una gestió eficient dels recursos hídrics i subratlla la necessitat de mantenir un monitoratge constant de la situació.

A mesura que Catalunya avança cap a la temporada d'estiu, l'atenció se centra en l'evolució del nivell d'aigua als embassaments i les mesures necessàries per garantir un subministrament adequat d'aigua a tota la regió.

Capacitat dels embassaments

A les conques internes de Catalunya, els embassaments tenen una capacitat total de prop de 700 hectòmetres cúbics, cosa que equival a uns 700 mil milions de litres d'aigua.

Aquesta quantitat s'expressa comunament en hectòmetres cúbics (hm3) on cada hm3 és igual a mil milions de litres d'aigua (1.000.000.000 de litres).

En condicions normals de disponibilitat d‟aigua, aproximadament 7.500.000 persones consumeixen al voltant d‟1 hectòmetre cúbic (hm3) d‟aigua al dia.

Això ens dóna una idea de la demanda diària d‟aigua per part de la població en aquesta regió. Per tant, és primordial que els nivells dels embassaments continuïn augmentant de cara a l'estiu, ja que l'augment de turisme també provocarà un augment en la demanda.