Aquest 28 de maig ha tornat a pujar la capacitat d'aigua

Sequera a Catalunya: escàs augment de les conques internes malgrat les pluges

En només un dia ha augmentat un 0,13%, ja que aquest diumenge estava en 32,33%

La capacitat dels embassaments de les conques internes de Catalunya ha augmentat durant aquest cap de setmana, però no tant com s'esperava, tenint en compte que ha estat un cap de setmana plujós de manera generalitzada a tot el territori català.

Cap a les 12.30 hores del migdia d'aquest dilluns 10 de juny s'ha actualitzat la dada que revisa diàriament l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el desè dia del sisè mes de l'any se situa al 32,46 %. Això implica que només un dia ha augmentat un 0,13%, ja que aquest diumenge estava en 32,33%.

Tot i que el creixement hagi estat més moderat, no deixen de ser bones notícies, ja que s'han augmentat tres punts percentuals en poc més d'una setmana, atès que dimecres 29 de maig passat estava al 29,31%. A més, cal tenir en compte que les conques internes de Catalunya per Setmana Santa estaven sobre el 14%, per la qual cosa les dades continuen insuflant esperança.

A aquest creixement cal tenir en compte que aquests propers dies continuaran les pluges a tot el territori català i no cessaran fins a mínim dijous. Per tant, s'espera que els nivells de les conques internes continuïn augmentant més aquests propers dies, cosa que ajudaria a donar més tranquil·litat de cara a l'estiu.

La capacitat total dels embassaments

A les conques internes de Catalunya, els embassaments tenen una capacitat total de prop de 700 hectòmetres cúbics, cosa que equival a uns 700 mil milions de litres d'aigua.

Aquesta quantitat s'expressa comunament en hectòmetres cúbics (hm3) on cada hm3 és igual a mil milions de litres d'aigua (1.000.000.000 de litres).

En condicions normals de disponibilitat d‟aigua, aproximadament 7.500.000 persones consumeixen al voltant d‟1 hectòmetre cúbic (hm3) d‟aigua al dia.

Això ens dóna una idea de la demanda diària d‟aigua per part de la població en aquesta regió. Per tant, és primordial que els nivells dels embassaments continuïn augmentant de cara a l'estiu, ja que l'augment de turisme també provocarà un augment en la demanda.