Fotografia del pantà de Sau amb una gota d'aigua alegre

Sequera a Catalunya: més aigua per als embassaments, que arriben al 27,2% de capacitat

Encara que seran més febles que els últims dies, s'esperen precipitacions a les jornades que vindran

Els dies passen i el nivell de l'aigua emmagatzemada als embassaments de les conques internes puja sense parar. Aquest dimecres 22 de maig s'ha tornat a actualitzar la dada diària i, de nou, ens tornem a trobar davant d'un creixement del volum.

Segons ha publicat quan passaven minuts de la 1 del migdia l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), el percentatge actual és del 27,2%, per la qual cosa puja un 0,2% respecte de la xifra que l'ACA va fer pública dimarts passat 21.

D'aquesta manera, seguim veient com la quantitat mitjana continua pujant a gran velocitat; fa poc més de 10 dies es va superar la simbòlica xifra d'una quarta part de la capacitat (25%) i amb aquesta nova dada se segueix avançant cap al terç de capacitat.

De fet, hem de tenir en compte que aquesta xifra és pràcticament el doble del que havia emmagatzemat fa tot just dos mesos, abans de Setmana Santa, quan amb prou feines estava en un 14%.

Quan tornarà a ploure?

Aquest dimecres 22 de maig, encara que de manera aïllada i poc contundent, està previst que hi hagi precipitacions durant la jornada.

Els mapes del temps del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) apunten que tant aquest dimecres 22 com les jornades del dijous 23 i del divendres 24 s'esperen precipitacions a diversos punts del país.

La capacitat total dels embassaments

A les conques internes de Catalunya, els embassaments tenen una capacitat total de prop de 700 hectòmetres cúbics, cosa que equival a uns 700 mil milions de litres d'aigua.

Aquesta quantitat s'expressa comunament en hectòmetres cúbics (hm3) on cada hm3 és igual a mil milions de litres d'aigua (1.000.000.000 de litres).

En condicions normals de disponibilitat d‟aigua, aproximadament 7.500.000 persones consumeixen al voltant d‟1 hectòmetre cúbic (hm3) d‟aigua al dia.

Això ens dóna una idea de la demanda diària d‟aigua per part de la població en aquesta regió. Per tant, és primordial que els nivells dels embassaments continuïn augmentant de cara a l'estiu, ja que l'augment de turisme també provocarà un augment en la demanda.