Aigua al pantà de Sau

Sequera a Catalunya: la capacitat d'aigua als embassaments s'acosta al 26%

Tant aquest dimecres 15 com els propers dijous 16 i divendres 17 plourà a diversos punts del territori

Tercer dia de la setmana i tercera pujada de la capacitat dels embassaments de les conques internes de Catalunya. La capacitat d'aigua en aquests espais no para de créixer... i s'espera que ho segueixi fent a mesura que avancin les jornades, ja que tant aquest dimecres 15 de maig com els propers dijous 16 i divendres 17 plourà a diversos punts del territori .

Si observem les dades publicades minuts poc abans de la 1 del migdia per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), el nivell actual ja és al 25,86%. Això significa que la crescuda respecte del nivell respecte a les dades de dimarts 14 passat és d'un 0,2%.

Les dades del 15 de maig
Les dades del 15 de maig | Agència Catalana de l'Aigua

Durant el cap de setmana passat es va superar la xifra del 25%, la quarta part de capacitat, cosa que torna a situar els embassaments en nivells semblants als de l'any passat.

Encara que ja s'ha aconseguit aquesta quarta part de la seva capacitat de mitjana, la xifra que està lluny del que seria desitjable, però és també significativament millor de la que teníem fa tot just un mes i mig.

Dos dies més de pluja

El més normal seria que la xifra del 25,86% d'aquest dimecres augmenti a mesura que passin els dies. I és que des de primera hora del matí ha plogut de manera generalitzada a Catalunya i la previsió del Meteocat porta bones notícies: ho continuarà fent.

Les precipitacions tindran continuïtat, com a mínim, el dijous 16 i el divendres 17, encara que a l'últim dia laborable d'aquesta setmana les precipitacions no estaran tan esteses pel territori i seran menys quantioses.

La capacitat total dels embassaments

A les conques internes de Catalunya, els embassaments tenen una capacitat total de prop de 700 hectòmetres cúbics, cosa que equival a uns 700 mil milions de litres d'aigua.

Aquesta quantitat s'expressa comunament en hectòmetres cúbics (hm3) on cada hm3 és igual a mil milions de litres d'aigua (1.000.000.000 de litres).

En condicions normals de disponibilitat d‟aigua, aproximadament 7.500.000 persones consumeixen al voltant d‟1 hectòmetre cúbic (hm3) d‟aigua al dia.

Això ens dóna una idea de la demanda diària d‟aigua per part de la població en aquesta regió. Per tant, és primordial que els nivells dels embassaments continuïn augmentant de cara a l'estiu, ja que l'augment de turisme també provocarà un augment en la demanda.