El pantà de Sau, en una imatge recent

Sequera a Catalunya: les conques internes continuen augmentant el seu nivell

En només un dia ha augmentat un 0,16%, ja que aquest dilluns estava en 32,46%.

La capacitat dels embassaments de les conques internes de Catalunya ha augmentat des d'aquest dilluns, confirmant així la tendència alcista instal·lada des de fa unes setmanes i allunyant-se cada cop més de la situació de gravetat que hi va haver fa un parell de mesos.

Cap a les 12.30 hores del migdia d'aquest dimarts 11 de juny s'ha actualitzat la dada que revisa diàriament l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'onzè dia del sisè mes de l'any se situa al 32,62 %. Això implica que només un dia ha augmentat un 0,16%, ja que aquest dilluns estava en 32,46%.

El creixement ha estat més gran al del dia anterior, ja que la pujada va ser del 0,13%. Tot i que el creixement hagi estat més moderat, no deixen de ser bones notícies, ja que s'ha augmentat gairebé dos punts percentuals en poc més d'una setmana, atès que dilluns passat 3 de juny estava al 30,80%. A més, cal tenir en compte que les conques internes de Catalunya per Setmana Santa estaven sobre el 14%, per la qual cosa les dades continuen insuflant esperança.

A aquest creixement cal tenir en compte que aquests propers dies continuaran les pluges a tot el territori català i no cessaran fins a mínim divendres. Per tant, s'espera que els nivells de les conques internes continuïn augmentant més aquests propers dies, cosa que ajudaria a donar més tranquil·litat de cara a l'estiu.

La capacitat total dels embassaments

A les conques internes de Catalunya, els embassaments tenen una capacitat total de prop de 700 hectòmetres cúbics, cosa que equival a uns 700 mil milions de litres d'aigua.

Aquesta quantitat s'expressa comunament en hectòmetres cúbics (hm3) on cada hm3 és igual a mil milions de litres d'aigua (1.000.000.000 de litres).

En condicions normals de disponibilitat d‟aigua, aproximadament 7.500.000 persones consumeixen al voltant d‟1 hectòmetre cúbic (hm3) d‟aigua al dia.

Això ens dóna una idea de la demanda diària d‟aigua per part de la població en aquesta regió. Per tant, és primordial que els nivells dels embassaments continuïn augmentant de cara a l'estiu, ja que l'augment de turisme també provocarà un augment en la demanda.