Una foto del pantà de Sau

Sequera a Catalunya: les conques internes creixen gairebé mig punt en un dia

Continua així la bona tendència de les darreres setmanes

La capacitat dels embassaments de les conques internes de Catalunya continua amb la fletxeta cap amunt, i aquest dijous els nivells continuen escalant per seguir amb la tendència ascendent que manté des de fa setmanes.

Cap a les 13.00 hores del migdia d'aquest dijous 6 de juny s'ha actualitzat la dada que revisa diàriament l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el sisè dia del sisè mes de l'any se situa al 31,76 %. Això implica que només un dia ha augmentat un 0,41%.

Per donar més context d'aquest creixement, aquesta dada està més dos punts per sobre que fa una setmana, ja que dimecres passat estava al 29,31%, i duplica els nivells que presentaven les conques internes de Catalunya per Setmana Santa, fa només un parell de mesos, quan estava al voltant del 14%.

Aquestes dades són esperançadores dins del que cal, ja que cal tenir en compte que els nivells de les conques internes no han deixat d'augmentar ni tan sols aquests dies en què les pluges han estat pràcticament inexistents.

A més, de cara al cap de setmana s'esperen pluges que permetran que augmenti l'aigua a les conques internes, per la qual cosa les notícies continuaran sent positives, tenint en compte la tendència que s'ha mantingut de forma repetida aquestes últimes setmanes.

La capacitat total dels embassaments

A les conques internes de Catalunya, els embassaments tenen una capacitat total de prop de 700 hectòmetres cúbics, cosa que equival a uns 700 mil milions de litres d'aigua.

Aquesta quantitat s'expressa comunament en hectòmetres cúbics (hm3) on cada hm3 és igual a mil milions de litres d'aigua (1.000.000.000 de litres).

En condicions normals de disponibilitat d‟aigua, aproximadament 7.500.000 persones consumeixen al voltant d‟1 hectòmetre cúbic (hm3) d‟aigua al dia.

Això ens dóna una idea de la demanda diària d‟aigua per part de la població en aquesta regió. Per tant, és primordial que els nivells dels embassaments continuïn augmentant de cara a l'estiu, ja que l'augment de turisme també provocarà un augment en la demanda.