Segueixen les bones notícies: la quantitat d'aigua augmenta

Sequera a Catalunya: les conques internes ja estan al 32%

Això implica que en només un dia ha augmentat un 0,27%.

La capacitat dels embassaments de les conques internes de Catalunya continua escalant sense pausa i aquest divendres suma un nou punt percentual, cosa que permet seguir amb la tendència ascendent que manté des de fa setmanes.

Cap a les 13.00 hores del migdia d'aquest divendres 7 de juny s'ha actualitzat la dada que revisa diàriament l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el setè dia del sisè mes de l'any se situa al 32,03 %. Això implica que només un dia ha augmentat un 0,27%.

Per donar més context d'aquest creixement, aquesta dada implica que pràcticament s'han augmentat tres punts percentuals en poc més d'una setmana, ja que dimecres 29 de maig passat estava al 29,31%. A més, cal tenir en compte que les conques internes de Catalunya per Setmana Santa estaven sobre el 14%, per la qual cosa les dades continuen insuflant esperança.

Sequera
Aquest divendres se situa al 32,03% | Agència Catalana de l'Aigua

A aquest creixement cal tenir en compte que aquest cap de setmana s'esperen grans tempestes, sobretot a partir de diumenge. Hi haurà ruixats a qualsevol punt del territori català, i seran més intensos entre mig matí i mitja tarda, arribant al punt que granitzi, fins i tot.

Per tant, de cara a la setmana que ve s'espera que els nivells de les conques internes continuïn augmentant més que aquests dies, on el creixement ha estat sostingut tot i que no hi ha hagut gaires pluges.

La capacitat total dels embassaments

A les conques internes de Catalunya, els embassaments tenen una capacitat total de prop de 700 hectòmetres cúbics, cosa que equival a uns 700 mil milions de litres d'aigua.

Aquesta quantitat s'expressa comunament en hectòmetres cúbics (hm3) on cada hm3 és igual a mil milions de litres d'aigua (1.000.000.000 de litres).

En condicions normals de disponibilitat d‟aigua, aproximadament 7.500.000 persones consumeixen al voltant d‟1 hectòmetre cúbic (hm3) d‟aigua al dia.

Això ens dóna una idea de la demanda diària d‟aigua per part de la població en aquesta regió. Per tant, és primordial que els nivells dels embassaments continuïn augmentant de cara a l'estiu, ja que l'augment de turisme també provocarà un augment en la demanda.