El pantà de Sau, en una imatge recent

Sequera a Catalunya: els embassaments de les conques internes continuen pujant el nivell

Respecte als nivells registrats aquest dimarts 4 de juny passat, ha crescut un 0,32%

La capacitat dels embassaments de les conques internes de Catalunya pren un nou impuls, i aquest dimecres els nivells continuen escalant per continuar la tendència ascendent que manté des de fa setmanes.

Cap a les 13.00 hores del migdia d'aquest dimecres 5 de juny s'ha actualitzat la dada que revisa diàriament l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el cinquè dia del sisè mes de l'any se situa al 31,35 %.

Aquesta dada està dos punts per sobre que fa una setmana, ja que dimecres passat estava al 29,31%, i duplica els nivells que presentaven les conques internes de Catalunya per Setmana Santa, fa tan sols un parell de mesos, quan estava sobre el 14%.

Sequera
Els nivells de les conques internes de Catalunya ja són al 31,35% | Agència Catalana de l'Aigua

Cal tenir en compte que aquests dos primers dies de la setmana han vingut acompanyats de pluges a diverses zones del territori català, però aquests propers dies tindrem temperatures molt altes, superant els 30ºC en alguns punts. Això no obstant, a finals de setmana o principis de la següent, es tornaran a succeir les precipitacions.

Amb l'abundant nivell de pluges de les darreres setmanes, la preocupació per l'extrem episodi de sequera al territori català ha anat remetent. De fet, n'és una mostra que Lloret de Mar ha endarrerit la implantació de les dessalinitzadores gràcies a les últimes precipitacions i l'augment dels embassaments.

La capacitat total dels embassaments

A les conques internes de Catalunya, els embassaments tenen una capacitat total de prop de 700 hectòmetres cúbics, cosa que equival a uns 700 mil milions de litres d'aigua.

Aquesta quantitat s'expressa comunament en hectòmetres cúbics (hm3) on cada hm3 és igual a mil milions de litres d'aigua (1.000.000.000 de litres).

En condicions normals de disponibilitat d‟aigua, aproximadament 7.500.000 persones consumeixen al voltant d‟1 hectòmetre cúbic (hm3) d‟aigua al dia.

Això ens dóna una idea de la demanda diària d‟aigua per part de la població en aquesta regió. Per tant, és primordial que els nivells dels embassaments continuïn augmentant de cara a l'estiu, ja que l'augment de turisme també provocarà un augment en la demanda.