Imatge del pantà de Sau amb una fletxa que indica un ascens

Sequera a Catalunya: els embassaments de les conques internes ja superen el 31%

Pel que fa als nivells registrats aquest passat dilluns 3 de juny, ha crescut un 0,23%

La capacitat dels embassaments de les conques internes de Catalunya continua augmentant, i aquest dimarts els nivells superen el 31%. Cap a les 13.00 hores del migdia d'aquest dimarts 4 de juny s'ha actualitzat la dada que revisa diàriament l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el quart dia del sisè mes de l'any se situa al 31,03 %.

Això suposa que, respecte als nivells registrats aquest passat dilluns 3 de juny, ha crescut un 0,23%, ja que se situava al 30,80%.

Sequera
Els nivells de les conques internes de Catalunya ja són al 31,03% | Agència Catalana de l'Aigua

Aquesta dada duplica els nivells que presentaven les conques internes de Catalunya per Setmana Santa, fa tan sols un parell de mesos, quan estava al voltant del 14%. Amb l'abundant nivell de pluges de les últimes setmanes, la preocupació per l'extrem episodi de sequera al territori català ha anat remetent, encara que la mateixa Patrícia Plaja, la portaveu del Govern en funcions, s'ha encarregat de recordar aquest dimarts que continua sent un tema de preocupació.

Cal tenir en compte que aquest dilluns va ploure a alguns punts de Catalunya, com el Ripollès, Berguedà o Osona. Aquest episodi d'aigua es repetirà aquest dimarts a la tarda, deixant xàfecs intensos en aquestes comarques, per la qual cosa s'espera que els embassaments continuïn creixent els propers dies de la mateixa manera que ho han anat fent aquests últims mesos.

La capacitat total dels embassaments

A les conques internes de Catalunya, els embassaments tenen una capacitat total de prop de 700 hectòmetres cúbics, cosa que equival a uns 700 mil milions de litres d'aigua.

Aquesta quantitat s'expressa comunament en hectòmetres cúbics (hm3) on cada hm3 és igual a mil milions de litres d'aigua (1.000.000.000 de litres).

En condicions normals de disponibilitat d‟aigua, aproximadament 7.500.000 persones consumeixen al voltant d‟1 hectòmetre cúbic (hm3) d‟aigua al dia.

Això ens dóna una idea de la demanda diària d‟aigua per part de la població en aquesta regió. Per tant, és primordial que els nivells dels embassaments continuïn augmentant de cara a l'estiu, ja que l'augment de turisme també provocarà un augment en la demanda.