Una imatge del pantà de Susqueda

Sequera a Catalunya: puja un 0,2% la capacitat dels embassaments de les conques internes

La tendència es manté i la quantitat d'aigua emmagatzemada ja és al 26,3% del total

Més aigua per als embassaments de les conques internes de Catalunya segueixen per sobre del 26% de la capacitat. El passat dijous 16 de maig es va depassar aquesta xifra... i aquest divendres 17 les dades són encara millors. La pluja que ha caigut al conjunt del territori els últims dies serveix perquè segueixin omplint-se a poc a poc. Les bones notícies, doncs, continuen arribant cada dia.

Segons es pot revisar, com cada migdia, a la pàgina web de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), el nivell actual ja és al 26,3%. Això significa que la crescuda respecte del nivell respecte a les dades del dijous 16 passat, quan era d'un 26,1%.

Les dades del 17 de maig
Les dades del 17 de maig | Agència Catalana de l'Aigua

Així, doncs, en termes interdiaris, l'augment és d'un 0,2%, una quantitat notable.

Hem de tenir en compte que el cap de setmana passat es va sobrepassar la simbòlica xifra d'una quarta part de la capacitat (25%) i pocs dies després arriba una altra bona notícia, amb més d'un punt percentual més d'augment de capacitat.

Tot i que ja s'ha aconseguit aquesta quarta part de la seva capacitat de mitjana, la xifra que està lluny del que seria desitjable, però és també significativament millor de la que teníem fa tot just un mes i mig.

A més, els propers dies (almenys els dos del cap de setmana) està previst que plogui, així que el més lògic seria que el nivell d'aigua seguís pujant a les jornades properes.

La capacitat total dels embassaments

A les conques internes de Catalunya, els embassaments tenen una capacitat total de prop de 700 hectòmetres cúbics, cosa que equival a uns 700 mil milions de litres d'aigua.

Aquesta quantitat s'expressa comunament en hectòmetres cúbics (hm3) on cada hm3 és igual a mil milions de litres d'aigua (1.000.000.000 de litres).

En condicions normals de disponibilitat d‟aigua, aproximadament 7.500.000 persones consumeixen al voltant d‟1 hectòmetre cúbic (hm3) d‟aigua al dia.

Això ens dóna una idea de la demanda diària d‟aigua per part de la població en aquesta regió. Per tant, és primordial que els nivells dels embassaments continuïn augmentant de cara a l'estiu, ja que l'augment de turisme també provocarà un augment en la demanda.