Taylor Swift amb un número 2

Taylor Swift sorprèn el món: 'The Tortured Poets Department' serà un àlbum doble

L'àlbum va estar a punt de ser arruïnat dos dies abans, quan es va filtrar a Internet íntegrament

Des de fa setmanes, el 19 d'abril ha estat una data marcada en vermell per als seguidors de la superestrella del pop Taylor Swift. Finalment, aquell dia ha arribat.

L'artista de Pennsilvània, amb 34 anys a l'esquena, ha llançat el seu esperat onzè àlbum d'estudi, titulat The Tortured Poets Department (conegut com a TTPD), que consta de 16 cançons, incloent col·laboracions amb Florence+The Machine i Post Malone .

Una de les sorpreses més notables va ser l'anunci de la cançó Fortnight, en col·laboració amb Post Malone, com el primer senzill de l'àlbum.

Aquest anunci va arribar tot just hores abans que totes les cançons fossin llançades al públic. Tot i això, el que Swift no va revelar va ser que TTPD seria un àlbum doble, amb un total de 31 cançons i més de dues hores de durada.

L'estratègia de Swift per mantenir una aura de misteri al voltant d'aquest llançament esperat ha estat evident. Ha revelat detalls amb moderació, amb prou feines mostrant fragments de lletres i sense llançar cap senzill previ.

Tot i això, ha insinuat repetidament el número dos, generant especulacions sobre un possible àlbum doble. Aquest enigma es va resoldre amb el llançament del disc, després d'un compte regressiu de dues hores a les seves xarxes socials.

Tot i els esforços per mantenir el control sobre el llançament, l'àlbum va estar a punt de ser arruïnat dos dies abans, quan es va filtrar a Internet íntegrament.

Tot i que la filtració plantejava interrogants sobre la seva autenticitat i possibles motivacions, Swift i el seu equip van optar per no pronunciar-s'hi.

El contingut de l'àlbum reflecteix la profunditat i la intimitat característiques de Swift. Amb lletres que aborden aspectes personals de la seva vida, com les relacions amoroses passades i presents, el disc ofereix una mirada íntima al seu món emocional.

Destaquen col·laboracions amb artistes com Aaron Dessner i Jack Antonoff, que han contribuït a donar forma al so distintiu de Swift.

El llançament de l'àlbum també ha revelat curiositats, com la participació de Stevie Nicks en l'obertura de l'àlbum amb un poema, i la presència de l'actriu Emma Stone als cors d'una de les cançons.

A més, es destaquen temes com “thanK you aIMee”, que sembla estar dedicat a una de les seves enemigues, Kim Kardashian.

Tot i la filtració prèvia al llançament, Swift ha aconseguit mantenir l'entusiasme dels seus seguidors, que han demostrat una vegada més la seva lleialtat en optar per esperar el llançament oficial de l'àlbum.

Amb una carrera musical que segueix en ascens i una gira mundial en curs, Taylor Swift es continua consolidant com una de les artistes més influents i reeixides de la indústria musical contemporània.