Hackathon de Telefónica

Telefónica convoca el 'HackForGood' a quatre universitats catalanes

En total es realitza a 25 universitats i 16 ciutats espanyoles

Telefónica ha convocat la novena edició del 'HackForGood', un hackathon --trobada de programadors per donar resposta a un repte determinat-- que se celebrarà del 14 al 16 de març a quatre universitats catalanes i el Campus 42 Barcelona, ha explicat en un comunicat aquest dilluns

En concret, es realitzarà a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Rovira i Virgili (URV).

En total, es realitzarà a 16 ciutats espanyoles i estan cridats a participar estudiants de 25 universitats espanyoles, i el hackathon estarà organitzat per la Xarxa de Càtedres Telefònica, la Universitat Politècnica de Madrid i la Fundació Hazloposible i el repte que hauran de respondre els participants estarà lligat a la sostenibilitat.

De fet, es preveu que a la trobada participin al voltant de 1.000 estudiants de diferents disciplines per crear solucions tecnològiques amb una finalitat social i l'objectiu de "construir un entorn més sostenible, inclusiu i digital".

L'edició del 'HackForGood' del 2024 s'emmarcarà en la celebració del centenari de Telefónica i s'hi repartiran al voltant de 50.000 euros en premis.

"Un dels seus majors atractius de 'HackForGood', a més del nombre de participants, és que compta amb tres nivells de competició: local (guanyadors a cada seu), nacional (guanyadors nacionals) i una última, que se celebra mesos després, a la que competeixen els tres equips guanyadors nacionals i el primer equip guanyador de cada seu o ciutat”, ha explicat la companyia.

En aquest sentit, per participar al hackathon cal ser més gran i pertànyer a alguna de les universitats participants, o bé ser estudiant de 'Campus 42', de la Fundació Telefònica.