Una dona gaudeix del bon temps

Temps a Catalunya: pugen les temperatures màximes, que arribaran als 37ºC

Alhora, també es preveuen alguns intervals de núvols baixos

Les màximes pujaran aquest dimecres a gran part de Península i Balears en un dia en què Sevilla i Còrdova registraran 37ºC, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). Només espera algun ruixat o tempesta aïllada a la Cantàbrica, i al Pirineu i Ibèrica orientals.

Pel que fa a les temperatures, les màximes tendiran a augmentar a gran part de la Península i les Balears. Per zones, l'augment serà moderat a la meitat oriental de la Península i podria arribar a notable a àrees de l'alt Ebre i Ibèrica. A més, s'esperen descensos a l'oest de Galícia i pocs canvis a l'arxipèlag canari.

L'organisme estatal avisa que és probable que se superin els 35ºC a zones de la vall del Guadalquivir. Mentrestant, les mínimes també augmentaran en general a la Península i les Balears, amb lleugers descensos al litoral atlàntic, cornisa cantàbrica i zones del litoral sud-est i de l'interior de Catalunya. D'aquesta manera, les capitals de província amb valors més alts seran Sevilla i Còrdova amb 37ºC, Jaen i Toledo amb 36ºC i Badajoz, Ciudad Real i Saragossa amb 35ºC.

En línies generals, l'organisme estatal espera un dia estable a la major part del país, amb predomini de cels poc ennuvolats i nuvolositat de tipus alt. Únicament és probable que romanguin els cels ennuvolats a litorals de Galícia i Astúries.

Alhora, també es preveuen alguns intervals de núvols baixos a la resta de l'àrea cantàbrica, alt Ebre, Pirineus, est de Catalunya ia l'àrea de l'Estret i Alborán, que tendiran en general poc ennuvolat. Així mateix, s'espera nuvolositat d'evolució diürna en àmplies zones d'interior del centre i la meitat nord-est peninsular.

Així, això podrà ocasionar algun ruixat o tempesta aïllada a la Cantàbrica, i al Pirineu i Ibèrica orientals. A més, hi haurà cel ennuvolat o amb intervals ennuvolats al nord de les Canàries, amb possibilitat d'alguna pluja feble i dispersa al nord i d'algun xàfec aïllat a l'interior.

La predicció també recull probables bancs de boira matinals a Galícia, àrea cantàbrica, alt Ebre, Pirineu i est de Catalunya, sense descartar la formació de boires costaneres al litoral oest de Galícia i la presència de calima a l'extrem sud peninsular ia Alborán .

Així mateix, espera un predomini de vents de components est a l'àrea mediterrània, llevant a l'Estret i Alborán, i de sud a la resta; vents de l'est i nord-est a l'àrea cantàbrica i nord de Galícia, i vents fluixos de direcció variable encara que amb predomini de sud i sud-oest a les hores centrals a la resta de la Península. Paral·lelament, a les Canàries hi haurà vent de component nord, més fluix a les illes occidentals.