Els tractors es dirigiran Mercabarna, el Port de Tarragona i Pontós aquest dimarts

Les accions les convoquen Unió de Pagesos i Revolta Pagesa

Un miler de tractors es concentraran aquest dimarts al matí a l'entrada de Mercabarna (Barcelona) i del Port de Tarragona ia l'AP-7 i la N-II a Pontós (Girona) per seguir les protestes dels agricultors, segons previsions del sindicat Unió de Pagesos.

En aquesta ocasió les accions les han convocat Unió de Pagesos i Revolta Pagesa, mentre que Asaja i Federació de Cooperatives Agràries i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (Jarc) no han convocat accions, han informat les entitats a Europa Press.

Segons la convocatòria del sindicat, els pagesos es manifesten en contra de "la competència deslleial dels productes que no compleixen els estàndards europeus" i per defensar la necessitat d'una reciprocitat en les relacions comercials.

A més, volen evidenciar els “incompliments” de la Llei de Cadena Alimentària i criticar que la legislació és insuficient perquè no actua per reforçar el paper dels productors.

Per dimecres següent, 21 de febrer, Unió de Pagesos preveu concentrar-se davant del Ministeri d'Agricultura a Madrid amb la resta d'agricultors del conjunt d'Espanya.

Tallar els accessos al Port de Tarragona

El sindicat preveu tallar l'accés al Port de Tarragona cap a les 10.00 hores com a símbol de l'entrada de producte estranger al mercat, tot i que ha matisat que no és una actuació contra la infraestructura portuària.

En aquest punt es concentraran columnes de tractors procedents de les comarques de Tarragona i Lleida, que prèviament es trobaran a diversos punts.

Al Camp de Tarragona, els agricultors confluiran a Valls a les 8.30 hores, a Reus a les 9.00 hores ia El Morell a les 9.30 hores.

A Terres de l'Ebre, es reuniran a Gandesa a les 6.30 hores, a l'Aldea a les 7.00 hores, a Mora la Nova a les 7.30 hores ia Falset a les 8.00 hores.

A la província de Lleida, els tractors es trobaran simultàniament a les 7.30 hores a Lleida, les Borges Blanques i Tàrrgea.

A la província de Barcelona, els tractors procedents de les comarques del Baix Llobregat i l'Anoia tallaran l'accés a Mercabarna cap a les 9.00 hores.

Les columnes per arribar a aquest punt sortiran a les 7.00 hores d'Igualada, a les 8.15 hores de Sant Boi de Llobregat ia les 8.45 hores del Prat de Llobregat (Barcelona), i vindran per l'A2.

Els pagesos procedents de Gironella, des de les 8.00 hores, i de Vic, des de les 9.30 hores, també preveuen tallar la C-25.

A la província de Girona, els tractors tallaran la cruïlla de l'AP7 amb la N-II a Pontós (Girona).

Les columnes per arribar al tall establert eixiran a les 7.00 hores des d'Orriols i des de Santa Llogaia d'Àlguema.