Planta Danone

Els treballadors de Danone a Parets del Vallès faran vaga del 16 al 27 de març

Concretament, serà del dissabte 16 a les 6.00 al dimecres 27 de març a les 6.00

Els treballadors de Danone han aprovat convocar vaga del dissabte 16 a les 6.00 al dimecres 27 de març a les 6.00 en protesta pel tancament de la fàbrica de Parets del Vallès (Barcelona), que afecta 157 empleats.

Ho van aprovar en assemblea divendres i dissabte per 100 vots a favor, 20 en contra i 1 en blanc, abans que dimarts es reuneixin el comitè d'empresa i representants de la direcció, han informat a Europa Press fonts sindicals.

La companyia preveu traslladar a la seva planta d'Aldaia (València) el 90% de la producció de lactis que fins ara assumia Parets, mentre que el 10% restant correspon a l'àrea de 'plant based' i preveu traslladar-lo a Bèlgica.

Antecedents

Ja van dos mesos des que Danone va comunicar als sindicats CCOO, UGT i USOC el tancament de la planta a Parets del Vallès (Barcelona).

L'empresa va informar als 157 treballadors que s'iniciava un procés per negociar les condicions del tancament de la planta, a causa d'una reducció de les vendes dels productes que es produeixen a les instal·lacions. Van reiterar que el seu objectiu és debatre el pla social i reduir-ne l'impacte laboral, així com oferir les millors solucions possibles als treballadors afectats.

Tot i així, la companyia va comunicar que el tancament és "irreversible". Els sindicats han manifestat el seu desacord amb la proposta de tancament, ja que sembla que s'havien aconseguit els objectius i les noves tecnologies permeten adaptar-se a futures necessitats, i han criticat "la mala gestió de la direcció de l'empresa".

Després d'aquesta primera reunió, es va obrir un procés de diàleg de tres mesos en què es debatran les concrecions tècniques del tancament de la planta a dues reunions setmanals.