Treballadors penitenciaris protestant

Els treballadors de les presons catalanes tornen a protestar aquest 4 d'abril

Uns 70 funcionaris de presons han tallat a primera hora del matí l'accés a les presons de Brians 1 i 2

Tensió a les portes de Brians 2. Uns 70 funcionaris de presons han tallat, des de primera hora del matí aquest dijous 4 d'abril, l'accés a les presons de Brians 1 i 2 de Sant Esteve de Sesrovires.

De fet, segons han informat fonts dels Mossos d'Esquadra a Europa Press , hi ha diverses dotacions desplegades al lloc per garantir l'ordre públic en les protestes.

Els sindicats de funcionaris de presons mantenen aquest dijous 4 les negociacions amb la Generalitat (igual que van fer dimarts passat 2), després d'haver-se obert a negociar després d'haver convocat vaga per al 26 d'abril i l'11 de maig, i continuen demanant la dimissió de la consellera Gemma Ubasart, i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó.

Les protestes van començar per demanar responsabilitats arran de l'assassinat de la cap de cuina de Mas d'Enric (Tarragona) a mans d'un pres que després es va suïcidar.

Aquest fet va passar el 13 de març passat, fa menys d'un mes i, després d'això, el col·lectiu de professionals que treballen a les presons han començat a reivindicar millores amb actes de protesta.

Bloquejar (o tancar) els accessos a les presons, negar-se a asseure's en taules de negociació i plantar-se davant de la Generalitat són algunes de les accions que han dut a terme les últimes setmanes.

Les seves protestes han tingut la solidaritat de col·lectius com el de les infermeres, que també treballen a les presons.