Fotomuntatge d'un grafit a Pompeia

Un turista és caçat escrivint el seu nom amb un retolador en un edifici de Pompeia

Ara s'enfronta a càrrecs per danys i desfiguració d'obres artístiques

Un turista holandès va ser arrestat i acusat de vandalisme després que el sorprenguessin gravant el seu nom en un antic edifici romà a prop de Pompeia. L'home anònim de 27 anys va ser detingut després que el personal descobrís un grafit en una paret amb frescos en una antiga vil·la romana a Herculà dilluns.

Més tard, la policia va dir que el grafit, que havia estat fet amb marcador permanent negre, coincidia amb la firma del turista holandès.

Herculano, una antiga ciutat costanera romana a prop de Nàpols, també va quedar sepultada al costat de la seva veïna més famosa Pompeia per l'erupció del Monte Vesubio l'any 79 dC

El turista ara s'enfronta càrrecs per danys i desfiguració d'obres artístiques.

El Ministre de Cultura italià, Gennaro Sanguiliano, ha dit: "Qualsevol dany malmet el nostre patrimoni, la nostra bellesa i la nostra identitat i per això ha de ser castigat amb la fermesa més gran".

L'incident va tenir lloc diumenge al lloc declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, dia en què els museus i llocs arqueològics estatals d'Itàlia van obrir de manera gratuïta al públic per celebrar la festa nacional de la Festa della Repubblica.

Les autoritats italianes estan prenent mesures enèrgiques contra la profanació dels seus llocs de patrimoni cultural després d'una sèrie d'incidents relacionats amb grafits en llocs històrics en els darrers anys.

El 2023, la policia italiana va localitzar un instructor de fitness búlgar de 27 anys que vivia al Regne Unit després que el sorprenguessin tallant 'Ivan + Hayley 23' a les parets del Coliseu de Roma.

Després de ser informat que s'enfrontava a una multa de 15.000 euros oa una pena de presó de cinc anys, l'home va escriure una estranya carta de disculpa a les autoritats italianes en què afirmava no saber que el Colosseu era una estructura antiga.

Sangiuliano va respondre una vegada més a l'incident, després que les imatges del vàndal del Coliseu es tornessin virals, qualificant de "molt greu, indigne i un senyal de gran descortesia que un turista desfiguri un dels llocs més famosos del món, el Coliseu, per gravar" el nom de la seva promesa.