Turisme Espanya

Els turistes que van visitar Espanya el 2023 van acabar totalment satisfets

Les dones manifesten haver quedat més satisfetes després del viatge a Espanya

El 97% dels turistes internacionals que van visitar Espanya el 2023 van quedar "satisfets" o "molt satisfets" amb el seu viatge, fins al punt que el país arriba a una puntuació global com a destinació de 4,62 sobre 5, superant el 4,59 de 2022, segons la segona enquesta de 'Satisfacció de Turistes Internacionals', elaborada per Turespaña.

Així, l'estudi assenyala que el nombre de turistes que asseguren estar "molt satisfets" amb el viatge ha passat del 62,7% el 2022 a un 65% l'any passat. Per nacionalitats, els turistes més satisfets amb les vacances a Espanya són els procedents del Regne Unit (4,72 punts sobre 5 i un percentatge de "molt satisfets" del 74%), seguits dels nacionals de diversos països iberoamericans (4,70 punts i 72%).

En tercer lloc hi ha els turistes polonesos (4,69 punts i 71,2%) i, posteriorment, se situen els nacionals dels Estats Units (4,67 punts i 71,9%), un mercat de llarg rang, amb un notable poder adquisitiu i que el 2023 va experimentar un avenç molt significatiu tant en arribades com en despesa a destinació.

Per al ministre d'Indústria i Turisme Jordi Hereu, les conclusions de l'enquesta reflecteixen el lideratge d'Espanya com a destinació "global sostenible, segura i excel·lent".

A més, Hereu ha destacat les elevades quotes de fidelització del turista internacional: “Qui visita Espanya, repeteix”. "Ho fa per la qualitat i la diversitat de l'oferta d'oci, la gastronomia i la restauració d'avantguarda i la magnífica xarxa de transport que vertebra les diferents regions i comunitats", ha afegit.

En aquest sentit, l'enquesta revela que el 78% dels turistes que van arribar a Espanya el 2023 ja havien estat almenys una vegada. A més, el 65,9% va respondre que pensava tornar en els propers 12 mesos, davant del 57,69% del 2022.

Preguntats pels motius de triar Espanya davant d'altres destinacions, el clima és la motivació fonamental per a un 26% dels turistes, seguit de la cultura (15,7%) i la visita a familiars i amics (12,6%).

Les dones, les més satisfetes

L'estudi també fa una distinció de la satisfacció segons el sexe del turista i el nivell d'estudis. D'aquesta manera, les dones manifesten haver quedat més satisfetes després del viatge a Espanya que els homes: 4,64 punts de satisfacció global davant de 4,60.

Pel que fa al nivell dels estudis dels visitants, el 80,6% tenen estudis superiors, un 17,5% secundaris i menys d'un 2% primaris o sense estudis. Per tant, com més nivell d'estudis, més nivell de satisfacció amb l'estada.

Finalment, aquells turistes amb estudis secundaris o superiors atorguen una puntuació al viatge lleugerament superior (4,60 punts sobre 5) que la dels viatgers amb estudis primaris (4,5 sobre 5).