Desenes de persones durant una manifestació a favor de Palestina, a 18 de maig de 2024, a Barcelona

La UB acollirà cinc estudiants de Palestina al seu curs de suport als refugiats

Serà a través del curs de transició als estudis universitaris, que promou la incorporació de refugiats

La Universitat de Barcelona (UB) acollirà cinc estudiants de Palestina al seu Curs de transició als estudis universitaris, que promou la incorporació d'alumnes refugiats en els dos darrers anys d'estudis de grau o de màster a la UB.

El curs començarà al novembre i és una acció inclosa dins del programa de la UB de suport a persones refugiades i procedents de zones en conflicte, que gestiona la Fundació Solidaritat UB, informa la universitat en un comunicat aquest divendres.

En aquesta convocatòria es preveu la concessió de deu ajuts, dels quals cinc es destinaran a estudiants procedents de Palestina, "a causa de la greu situació que es viu als Territoris Palestins Ocupats de Cisjordània i Gaza".

Des que es va crear el 2016, se n'han beneficiat 75 persones, i la proposta s'adreça a estudiants extracomunitaris que estan amenaçats, desplaçats als països d'origen o refugiats.

La iniciativa garanteix als seleccionats una "ajuda integral" per als estudis i l'allotjament, que cobreix el cost de la matrícula i la residència de la UB, una assignació mensual de 200 euros, assegurança privada de salut, orientació acadèmica i assistència psicoemocional, psicològica i legal.