Un agricultor català

Unió de Pagesos celebra que el Congrés prevegi canviar la Llei de Cadena Alimentària

Ha estat un dels aspectes que s'ha abordat al Ple del Congrés d'aquest 22 de maig

El sindicat Unió de Pagesos ha celebrat aquest dimecres 22 de maig que el Congrés dels Diputats "s'obri al debat perquè es modifiqui" la Llei de la cadena alimentària, segons ha informat en un comunicat publicat als seus perfils de xarxes socials.

De fet, tant el PSOE com els socis d'investidura de Pedro Sánchez van traslladar, dimarts 21, el seu suport a la presa en consideració de la proposició de llei d'ERC per ampliar la Llei de Cadena Alimentària i que el Ministeri d'Agricultura elabori indicadors de costos de producció dels aliments i s'evitin pràctiques abusives al camp.

De la mateixa manera, el sindicat ha defensat el contingut de la iniciativa i ha assegurat que és “una regulació clau” per als agricultors, ja que aborda qüestions com la definició de la posició de domini i la revenda a pèrdues.

"Els grups polítics al Congrés dels Diputats tenen una nova oportunitat per corregir l'abús de poder i les pràctiques deslleials al si de la cadena alimentària contra la baula més feble: els productors agraris", ha asseverat.

Igualment, per a Unió de Pagesos, els polítics hauran de decidir si estan "al costat de la gran indústria i distribució alimentària" o dels agricultors i, per extensió, de tota la ciutadania.

Altres peticions a l'Executiu

Abans de les eleccions al Parlament de diumenge passat 12 de maig, el sindicat va reclamar a les formacions que la propera legislatura treballin per protegir el seu sector. Les principals demandes que el sindicat demana abordar amb urgència són capgirar la crisi de preus que el sector pateix, amb uns costos de producció disparats, a més de millorar la gestió de la fauna i de l'aigua.

Concretament, les seves reivindicacions són les de fer una llei de gestió sostenible de la fauna cinegètica, mentre que quant a la sequera, insten els polítics a revisar l'actual Pla Especial de Sequera i avançar en la modernització de regadius. El sindicat també reclama que es redueixi la burocràcia i polítiques per fixar els joves al camp.