Viatjar per Sant Valentí? Aquestes són les 10 destinacions preferides pels espanyols

Molts espanyols escullen viatges de llarga distància per a la festa més romàntica amb l'objectiu d'escapar-se del fred del febrer

Aquest any els viatgers espanyols han decidit fugir dels tòpics i embarcar-se en aventures lluny de casa per celebrar el dia de Sant Valentí. Les quatre destinacions del 'top 10' de viatge de llarga distància: les Filipines, Colòmbia, Tailàndia i els Estats Units.

Segons dades de Kiwi.com, les tarifes per viatjar a les destinacions llunyanes durant aquestes dates han baixat lleugerament, en concret, un 6,6% en comparació del 2023.

La novetat del 2024 és també que gairebé el 20% de les reserves té com a destinació Àsia -Filipines, Tailàndia, Vietnam o Índia, principalment-. Això confirma la tendència de creixement del continent entre els espanyols el 2024.

Pel que fa a les cerques de viatges, la plataforma ha registrat més de 26,4 milions entre el 9 i el 17 de febrer.

Alguns destins de llarga distància han experimentat un augment exponencial respecte a l'any passat. Es tracta d'Osaka (Japó), que ha obtingut un 199% més de cerques respecte al 2023; Colombo (Sri Lanka), un 149%; Las Vegas (EUA), un 124%; Hanoi (Vietnam), un 100%; Seattle (EUA), un 86%; i Mahé (Seychelles), un 85%.

D'altra banda, el gruix de les reserves (63%) correspon a viatges de fins a tres dies. Així mateix, un de cada cinc espanyols que reserva viatges d'anada i tornada opta per viatges més llargs, de quatre a sis dies.

A més, han quedat lluny les reserves d'última hora tan habituals a l'època de la pandèmia. Actualment es detecta una planificació amb més antelació respecte de l'any passat, és a dir, 59 dies de mitjana.

Per acabar, com és propi d'aquesta celebració, els viatges en parella suposen quatre de cada deu reserves i, paral·lelament, els viatges en solitari han disminuït un 7% entre el 9 i el 17 de febrer respecte a la setmana anterior.