Lagarde, en una conferencia

Vídeo: Activistes trans boicotegen un acte de la mexicana Marcela Lagarde a Madrid

Va passar dimecres 20 de març passat en una conferència a la Universitat Complutense de la capital espanyola

Un grup d'activistes trans van boicotejar, dimecres 20 de març passat, una conferència de l'antropòloga i feminista Marcela Lagarde. La mexicana havia estat convidada per la Universitat Complutense de Madrid per parlar d'història del feminisme i la violència contra les dones.

Mentre parlava, diverses persones encaputxades es van aixecar dels seients i van començar a cridar frases i consignes contra l'antropòloga, acusant-la de transfòbia

[tweet]1770433059118006770[/tweet].

Els estudiants es van mostrar partidaris d'un "feminisme incloent" i van recriminar a Lagarde les seves declaracions en una entrevista de fa uns anys en què va assegurar que el transactivisme queer amenaça de provocar "l'esborrat de les dones".

Lagarde va mantenir la calma en tot moment, mentre que la degana de la facultat, María Esther del Campo, intentava raonar amb els manifestants.

La decisió que es va prendre va ser traslladar la intervenció de la mexicana a una altra sala i continuar sense públic.

Denuncien el "silenci" de la universitat

Aquest dijous 21, el partit Feministes al Congrés s'ha manifestat sobre el que ha passat i ha criticat el "silenci" del centre universitari al seu perfil de X.

https://twitter.com/feministas_cong/status/1770742895047303190[tweet]1770742895047303190[/tweet]

El col·lectiu Towandarebels també ha sortit en defensa de Lagarde i ha defensat la intervenció de la feminista mexicana.