El director i intèrpret de la pel·lícula 'Fins a la fi del món', Viggo Mortensen, posa durant el photocall de la nova pel·lícula 'Fins a la fi del món'

Viggo Mortensen reivindica l'ús del català

L'actor ha expressat en una entrevista que "no entenc com algú pot tenir alguna cosa en contra que es cuidi molt"

El reconegut actor i director de cinema Viggo Mortensen ha presentat la seva segona pel·lícula, "Fins a la fi del món", que arribarà a la gran pantalla aquest divendres. Després del seu debut com a director amb Falling, Mortensen s'aventura ara en un western romàntic i modern, en què comparteix protagonisme amb destacats actors com Vicky Krieps, Dany Huston, Solly Mcleod i Garry Dillahunt. Mortensen, conegut per la seva versatilitat i compromís artístic, ofereix una perspectiva “inusual” en aquest gènere, amb una protagonista femenina de pensament lliure.

La trama de la pel·lícula aborda les conseqüències per a les dones quan els seus companys o pares marxen a la batalla, oferint així una mirada profunda a les dinàmiques socials i emocionals en contextos històrics complexos. En una entrevista recent amb l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Mortensen va aprofitar l'ocasió per reivindicar la cura de les llengües, especialment el català, i va expressar la seva perplexitat davant dels que s'oposen a aquesta idea.

Mortensen, que té coneixement i voluntat de parlar català, va compartir la seva admiració per totes les cultures i llengües, emfatitzant la importància de preservar i promoure la diversitat lingüística. Davant la problemàtica de l'ús social del català a Catalunya, el director va manifestar la seva preocupació i va lamentar la pèrdua i la manca de cura dels idiomes. "No entenc com algú pot tenir alguna cosa en contra que es cuidi molt", va lamentar.

Mortensen va néixer el 20 d'octubre del 1958 a Nova York, Estats Units. Entre les seves obres principals hi ha la seva participació a la trilogia cinematogràfica "El Senyor dels Anells", on va interpretar el paper d'Aragorn, i el seu aclamat paper a la pel·lícula "Captain Fantastic". A més de la seva carrera a Hollywood, Mortensen té vincles amb Catalunya. Entre altres motius, perquè la seva parella, Ariadna Gil, va néixer a Barcelona.