Guardia Civil

6 detinguts per robar a bars de pobles rurals de Tarragona, Castelló i Aragó

Tres dels arrestats ja són a la presó després de ser presentats davant l'autoritat judicial

La Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup "molt actiu" especialitzat a assaltar bars i establiments públics a pobles de zones rurals de Castelló, Tarragona, Saragossa i Osca.

Els sis detinguts, d'entre 38 i 46 anys, robaven l'efectiu de les caixes registradores i les màquines escurabutxaques, de les quals s'han recuperat 12.000 euros i 30 quilos de monedes, entre altres efectes. Tres dels arrestats han ingressat a la presó després de passar a disposició judicial.

A l'operació conjunta 'Atolón-Joker' s'han realitzat quatre registres a les poblacions de Borriol (Castelló), Fonts d'Ebre (Saragossa), Sant Carles de la Ràpita i Valls (Tarragona). El grup estava assentat a Tarragona i operaven tant a la província de Tarragona com a les limítrofes, ha informat la Guàrcia Civil en un comunicat.

L'objectiu principal del grup eren bars i comerços als quals accedien després de forçar les entrades i violentaven les màquines escurabutxaques i caixes registradores per emportar-se la recaptació. Als arrestats se'ls acusa de cometre 18 robatoris a Castelló, 9 a Saragossa, 3 a Tarragona i 1 a Osca: 31 en total.

Tres dels membres del grup han estat detinguts a la localitat aragonesa de Fuentes de Ebro quan tornaven al seu domicili després de perpetrar un robatori en un bar d'Alagó. Dues persones més han estat detingudes a Valls i la sisena a Tarragona.

En el moment de la detenció, els autors portaven una motxilla plena de monedes d'1 euro i abans d'entrar a la població van deixar amagat en un descampat les eines que utilitzaven per als forçaments de les màquines, com ara palanques i tornavisos.

Després de tasques conjuntes de vigilància, seguiment policial i tasques de recerca entre els dos cossos policials, els agents han obtingut proves sobre els fets delictius comesos pel grup criminal.

Quatre registres

Els agents han portat a terme quatre registres on han localitzat 12.000 euros en efectiu, 30 quilos de monedes de divers valor, dos vehicles d'alta gamma emprats als robatoris, vuit telèfons mòbils i "multitud" d'eines i peces de roba relacionades amb els robatoris.

També han trobat 400 quilos de cabdells de marihuana. A més, els agents han localitzat un zulo a Saragossa on amagaven les eines per als robatoris.

El resultat de les actuacions ha suposat la desarticulació del grup criminal amb la detenció dels seus sis integrants, entre 38 i 46 anys, per delictes de robatori amb força i tràfic de drogues.

L'operació ha estat duta a terme per efectius de Policia Judicial de Guàrdia Civil de Castelló i Saragossa, UTI Mossos d'Esquadra Terres de l'Ebre amb el suport de les USECIC de Guàrdia Civil i el GEI de Mossos d'Esquadra, entre d'altres unitats.

Les diligències instruïdes juntament amb els detinguts han estat lliurades al Jutjat d'Instrucció 1 d'Amposta i la instrucció de la investigació ha estat coordinada i impulsada pel Jutjat d'Instrucció 2 de Castelló.