L'Audiència Provincial de Pontevedra, en arxiu

Un acusat de violar una coneguda en una discoteca s'enfronta a vuit anys de presó

La secció cinquena de l'Audiència Provincial de Pontevedra, amb seu a Vigo, acollirà aquest dimecres el judici

La secció cinquena de l'Audiència Provincial de Pontevedra, amb seu a Vigo, acollirà aquest dimecres un judici contra un home acusat de violar una coneguda seva, amb què es va trobar en una discoteca de la ciutat ia la qual es va endur el seu domicili .

Segons l'escrit d'acusació pública, els fets van passar la matinada del 20 d'agost del 2022, quan l'acusat es va trobar, en una discoteca de Vigo, amb la víctima, que coneixia des de feia alguns anys i amb qui havia arribat a intimar. A la sortida del local va convidar la dona a anar a casa seva a "fumar i escoltar música".

La dona hi va accedir i, una vegada al seu domicili, es van estirar al llit de matrimoni. En un moment donat, la dona es va adonar que l'home s'havia tret el penis dels pantalons i li estava fregant la cama, per la qual cosa li va cridar l'atenció i es va apartar, mirant d'incorporar-s'hi.

En aquell moment, l'acusat s'hi va abalançar i la va subjectar per immobilitzar-la, mentre li aixecava el vestit i li arrencava les calces. Tot i que ella cridava i sanglotava, l'home va intentar penetrar-la, encara que no ho va aconseguir.

Aleshores, perquè deixés de cridar, li va començar a colpejar la boca i la va subjectar del coll, alhora que li va introduir diversos dits a la vagina. L'home només va desistir quan es va adonar que la dona estava sagnant per la boca. En aquell moment la va deixar anar i ella, després d'anar corrent al bany, va abandonar la vivenda cridant i demanant auxili.

Com a conseqüència del forcejament i de l'agressió, la víctima va patir erosions a la boca, lesions al coll, avantbraç dret i en una ungla. A més, va patir un agreujament d'uns problemes psíquics previs, cosa que la va obligar a seguir tractament amb ansiolítics i un reforçament de la teràpia psicològica.

Per aquests fets, la Fiscalia acusa el processat d'un delicte de violació (una agressió sexual agreujada) i demana que sigui condemnat a la pena de vuit anys de presó, i que se'l prohibeixi comunicar-se o acostar-se a menys de 200 metres de la víctima per un període de nou anys.

Així mateix, sol·licita que se li imposi la mesura de llibertat vigilada durant cinc anys, a complir després de la sortida de presó, i que sigui inhabilitat per fer activitats o feines que comportin contacte amb menors.

Finalment reclama, en concepte de responsabilitat civil, que indemnitzi la dona en un total de 6.200 euros per les lesions i les seqüeles.